Trabzon’un kültür sanat bakımından çok zengin bir il olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Bu sergi tarihi mekanımız Ortahisar’ı anlatıyor. Ortahisar’da hem sanatsal, hem kültürel etkinlikleri kesintisiz olarak yaşamamız geçmişe olan saygının bir gereğidir. Tarihi ve kültürel zenginliklerimizin sergilendiği Ortahisar’da mimari güzelliklerimizi ve kültürel zenginliğimizi fotoğraflarıyla ortaya koyan Atilla beye şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

                Atilla Bölükbaşı’nın şehrin güzelliklerini insanlık ile paylaşma adına önemli işler yaptığını belirten Vali Kızılcık, “Belediyemiz, üniversitemiz ile ortaklaşa yaptığımız Ortahisar’ımızın ihya edilmesi ve turizm destinasyonu olarak insanlığın hizmetine sunulması projesi kapsamında Atilla Bölükbaşı’nın, geçen hafta önemli bir adımı attığını gördük. Atilla bey Ortahisar’da tarihi bir binayı kiralayarak restore etmeye başladı. Bir ayın içersinde burayı bitireceğini söyledi. Bu binada kültür, sanat etkinliklerinin yanında tarihi bizzat koklayarak yaşama imkanı bulacağız. Bu büyük vizyonun gerçekleşmesinde atılan bu adımı çok önemsiyor, kendisine bir kere daha teşekkür ediyorum. Yine hemen bu binanın yanında bir başka girişimcimiz antika eserlerini sergilemekte ve ticaretini yapmaktadır. Dolayısıyla kısa süre içersinde hayalimizi gerçekleştirerek Ortahisar’ımızı kültür, sanat ve turizm alanında öne çıkaracağız” dedi.

                Ortahisar’da yer alan önemli binaların da amacına uygun olarak değerlendireceğini ifade eden Kızılcık, adliye olarak kullanılan eski vilayet binasının restore edilerek yine eskiden olduğu gibi tamamen vilayet binası olarak kullanılacağını söyledi.

                Daha sonra sergiyi gezerek fotoğrafları ilgiyle inceleyen Kızılcık, programın ardından Lokantacılar Odasının tarihi binasında yöresel yemekler sunumuna katılarak beraberindekilerle yemeklerden tattı.