61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, aralık ayı toplantılarının ikinci bölümü bugün devam etti.

Başkan Vekili Atilla Ataman’ın yönettiği meclis, Belediye Toplantı salonunda yapıldı. 

Toplantının açılışında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Dün gece ABD Temsililer meclisinden jet hızıyla ve ezici çoğunlukla Türkiye yaptırım kararı çıkmıştır. Bu karar egemen kararlarımıza saygısızlığın yeni bir tezahürüdür. Bu kararı şahsım ve CHP Grubu adına şiddetle kınıyorum” dedi. Şahin’in bu sözlerine Ataman’da, “Şahsınızın ve grubunuzun bu kararını meclisimizin kararı olarak hep birlikte kınıyoruz” diyerek karşılık verdi. 

Ardından ise Otogarın yapılması için Ortahisar Belediyesinin Fen İşleri Müdürlüğünün taşınacağı Maçka Yolunda ki alanın İmar Plan değişikliği güdeme geldi. 

İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen madde, Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan müzakerelerin ardından oy birliği ile kabul edildi. 

YENİ OTOGAR DEĞİRMENDERE’DE YAPILACAK
Bilindiği gibi Yeni Trabzon Otogarı, mevcut yerinden hem Büyükşehir Belediyesi hem de Ortahisar Belediyesinin Fen İşleri Müdürlüklerinin bulunduğu Değirmendere’deki alanda yapılacak. Her iki belediyenin müdürlükleri de yeni otogarın yapılması için buradan farklı yerlere taşınacaktı. 

Bugün Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen İmar Planı Değişikliğine göre Ortahisar Belediyesinin Fen İşleri Müdürlüğü Maçka yolu üzerindeki Karayollarına ait alana taşınarak yeni otogarın yapılması düşünülen alanı boşalacak.  

Her iki müdürlüğün de Değirmendere’deki alanı boşaltmasının ardından Trabzon’un yeni otogarının yapımına başlanacak.