Yavuz, mesajında, ülke bilincini geliştirmek ve halkın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla, 1976'dan itibaren her yıl 15- 22 Nisan tarihlerinin "Turizm Haftası" olarak kutlandığını bildirdi.

Turizmin, ülkelerin ve şehirlerin ekonomisine katkı sağladığını belirten Yavuz, farklı kültürlerin birbirine aşina olmasına ve kaynaşmasına da vesile olan turizmin, Trabzon'un kalkınma hamlesindeki birinci önceliklerinden biri olduğunun altını çizdi.

Yavuz, Trabzon'un temiz ve dingin doğası, sıcakkanlı insanıyla ülkenin nadir yörelerinden biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"İlimiz, şehir hayatının stresinden uzaklaşarak rahat bir nefes almak isteyenler için eşsiz bir liman olma özelliğine sahiptir. Berrak denizi, serin yaylaları, gölleri, sayısız tarihi cami, manastır, konak, hamam ve kaleleri, yöresel lezzetleri, ürünleri, modern alışveriş merkezleri ve birçok coğrafi işaretli ürünüyle Trabzon, son yıllarda turizm alanında büyük fırsatlar yakalamış ve bu fırsatları değerlendirme noktasında büyük atılımlar yapmıştır. Ülkemizin genelinde yaşanan turizm hareketliliğinden, yüksek potansiyel ve altyapıya sahip olan Trabzon daha da istifade etmeli; son yıllarda sürekli ve hızlı bir şekilde yerli ve yabancı misafirlerimizin gözde konaklama merkezi olan ilimiz, tam anlamıyla bir turizm cenneti olmalıdır. "

Devlet ve özel sektör eliyle kültür varlıklarının restore edilerek kullanılabilir hale getirilmesi ve yapılacak yatırımlarla Trabzon'daki konaklama merkezlerinin nitelik ve niceliğinin artırılmasının büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Yavuz, "Bu sebeple Trabzon'un, turizm pastasından hak ettiği payı alması ve insanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, yatırımcılarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve esnaflarımızın el ele vererek yaptığı çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte, ilimiz turizm mecrasında emin ve özgüveni yüksek adımlarla geleceğe yürümektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizde ve güzel Trabzonu'muzda turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi dileğiyle Turizm Haftasını kutluyorum." ifadelerine yer verdi.