Yılmaz, yerli trafik simülasyou yazılımını üreterek bu başarıyı yakaladı.
 
Ercument Yılmaz sahibi olduğu Yılmaz Bilişim Ar-GE Danışmanlık Yazılım Mühendislik ve Servis Hizmetleri Ticaret Ldt. Şirketi ile yürüttüğü çalışmalar ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin A.T. Kearney’in desteği ile düzenlediği, Avrupa’da 17 ülkede uygulanan IMP3rove metodolojisine dayanan Türkiye’nin ilk inovasyon yarışması İnnovaLİG’e katılarak büyük başarı gösterdi.
 
Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu bölgemizde innovasyon kültürünün giderek geliştiğini belirterek bunun memnunluk yaratığını söyledi. Hacısalihoğlu, Trabzon Teknokent bünyesinde bu başarıların devam edeceğini dile getirdi.
 
TRAFİK ŞEBEKELERİNİN MODELLENMESİ VE ANALİZİ İÇİN YERLİ TRAFİK SİMÜLASYONU YAZILIMI ÜRETİLMESİ
Karadeniz teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi Öğretim Görevlisi Ercüment Yılmaz “TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı” kapsamında 2014 yılı süresince desteklenen Trafik Şebekelerinin Modellenmesi Ve Analizi İçin Yerli Trafik Simülasyonu Yazılımı Üretilmesi konusunda önemli bir innovasyona imza atmayı başardı.
 
PROJE TRAFİKTE GERÇEKLİĞİ YAKALAYARAK ÇÖZÜM ÜRETİYOR
KTÜ Öğretim Görevlisi Yılmaz yapılmakta olan çalışmada, bir trafik ağının farklı parametreler ile simülasyonunu gerçekleştirecek yazılım üretilmesi, bu yazılım aracılığı ile elde edilen sonuçların karşılaştırılması ile en uygun trafik mühendisliği çözümünün tespit edilmesi hedeflendiğini söyledi. Yılmaz, “ Trafik simülasyonu için hazırlanan algoritmalar Trafik Mühendisliği kavram ve verilerine dayanarak belirlenmektedir. Yazılım yol, kavşak, araç, sinyalizasyon ile ilgili Trafik Mühendisliği standartları esas alınarak üretilebilmekte ve simülasyonlarda gerçekliğin yakalanması mümkün olmaktadır. “dedi.
 
TİCARİLEŞTİĞİNDE ÜLKEMİZİN CARİ AÇIĞINA KATKI VERECEK
Yazılımın gerçek hayata uygulanabilmesi için bazı verilere ihtiyaç olduğunu kaydeden Yılmaz araç karakteristikleri, yol eğimi, frenleme mesafeleri, sürtünme katsayıları, sinyalizasyon denklemleri, araç yoğunluk istatistikleri vb. sayısal veriler göz önüne alınmakta olduğunu belirtti. Yılmaz: “Bu iş fikrinin hayata geçmesi sonucunda ulusal bir yazılım üretilmiş ve ticarileştirilmiş olacak ve bir bağlamda ülkemizin cari açığın kapatılmasına da katkı sağlanacaktır. “şeklinde konuştu.
 
GÜNLÜK HAYATI RAHATLATACAK
Yılmaz çalışmanın günlük hayatı etkileyeceğini belirterek avantajları konusunda şöyle devam etti: “Ürünün sunduğu özellikler sayesinde şehir içi ve şehirlerarası ulaşımını (otoyol kavşakları, yol arterleri, dönel kavşaklar, şehir merkezleri yol ağları vb.) bilgisayar ortamında modelleyerek simülasyonunu ve analizini gerçekleştirilebilmektedir. Bu yazılımda bir trafik ağı, Trafik Mühendisliği kurallarına uygun olarak bilgisayar ortamında tasarlanabilecektir. Tasarlanan trafik modeline ait simülasyon anını izleme imkânını veren görsel simülasyon arabirimi mevcut bulunmaktadır. Simülasyonun verilen farklı sinyalizasyon, yol, araç parametreleri ile sonuçlar üretebilmesini sağlayan algoritmalar geliştirilmektedir.”
 
250 ŞİRKET ARASINDAN GELEN BAŞARI
İnovasyon yönetiminin bütün boyutlarını kapsayan A.T. Kearney “Hause Of Innovation” yaklaşımına göre İnnovasyon Stratejisi, İnnovasyon Organizasyonu ve Kültürü, İnnovasyon Döngüsü,. İnnovasyon Kaynakları ve İnnovasyon sonuçları alanlarında verilen puanlar ile İnnovaLİG’de ilk 250’ye giren şirketlerin puanları arasında derece yaptı.  Alınan puana göre Ercüment Yılmaz en iyi sonucu İnnovasyon kaynakları kategorisinde kaydetti ve 9. Olma başarısını gösterdi.