61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) tarafından Trabzon’da bu kez Van Kedisi sahiplendirildi. Sokakta bulunan kediyi sahiplenen isim ise Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç. 
Trabzon’da daha önce 3 kez sahiplendirilen ancak her tarafından sokağa atılan Van Kedisine ilk olarak TRAHAYKO sahip çıktı. 
Yaralı bulunan ve hastalanan kediyi sokakta bulan TRAHAYKO kediyi yeniden sahiplendirmek isteyince bu kez devreye Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Genç girdi. Kediyi sahiplenen Başkan Genç, ismini ise Asil koydu. 
Sahiplendiği Van Kedisi ile birlikte bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Genç, “Kucağımdaki bu Van Kedisi daha önce 3 kez sokağa terkedilmiş, bir çok yerinden yaralanmış ve hastalanmış. TRAHAYKO Derneğimiz bulmuş. Biz de sahiplendik. İsmini de Asil koyduk. Sevgi ve muhabbetle kucakladık onu. Evimizin neşe kaynağı oldu. 
Bu masum canlıların, yaradılış gayesine uygun yaşayabilmesi ve sevgi ile büyüyebilmesi için gösterdikleri olağanüstü gayretten ötürü TRAHAYKO Derneğimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Başkan Genç’in bu paylaşımına bir çok hayvan sever övgü dolu sözlerle yanıt verdi...