61SAAT HABER SERVİSİ - Atatürk'ün Samsun'a ayak basışı ve Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcının 100. yıl dönümü Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törenler ilk olarak sabah saat 10:00’da Atatürk Anıtına Çelenk Koyulması ile başladı. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Atatürk Anıtına çelenk koyarken ardından Milli Sporcu Aycan Güldağı, Gençlik Yemini ettirdi. 

Törenler daha sonra Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece almış sporcuların ziyaretiyle devam etti. 

Program Şiir Sunumu ve Halk Oyunları gösterile devam ederken burada törenlere Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’da ki kamu kurumlarının il müdürleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı. 

Törenlerde, Gençlik ve Spor İl Müdürü Öztürk,  bir konuşma yaptı. 

Gençlere seslenen Öztürk, “Düşmanlar topla tüfekle bölemediği vatanımızı, bugün terörle ve çeşitli oyunlarla yıpratma gayretindedirler. Fakat çabaları bir sonuç vermeyecek. Düşmanın akıbeti eskisinden farklı olmayacaktır. 
Binlerce şehit vererek, sıkıntılı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev  e sorumluluğunuz olmalıdır 
Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “Milli egemenlik” ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. 



Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan etti isiz gençlere büyük görevler düşmektedir. 

Unutmayınız ki sizler: “Atatürk’ün eserlerinin teme taşısınız. 



Unutmayınız ki her 19 Mayıs’ta Samsun’dan gelde elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız rengini siz asil Türk evladının damarlarında ki asıl kandan almaktadır. 

Unutmayınız ki Vatanını en çok seven, görevini en iyi anandır” dedi. 



Törenler, Milli Mücadelenin 100. Yılı Sebebiyle TRT Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Gençlik Koroları Konserleri ile devam edecek.