A Milli Futbol Takımı'nın Euro2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yapacağı maç için İzlanda'ya gitti. Kafile havalimanında 2 saat bekletilirken, milli futbolcu Emre Belözoğlu'na çirkin saldırı yapıldı. 

İzlanda’da yaşanan olaylar sonrası TRT Spor’da yayınlanan bir canlı yayında muhabir Serkan Saydam,  İzlanda'da yaşanan olayları Trabzonspor - Fenerbahçe maçlarında Fenerbahçe'nin yaşadıklarını benzetti.

Saydam’ın canlı yayında söylediği sözler üzerine Trabzonspor camiası büyük tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine muhabir Serkan Saydam özür dileyerek, ''Futbolculuk zamanlarında Serkan Reçber’in oynadığı heyecanı yüksek maçlardan örnek vermek istedim. Ancak, bu atmosferde maksadını aşan yanlış bir ifade oldu. Konuyla ilgili üzdüğüm herkesten özür diliyorum. Trabzonspor ve Trabzonlulardan özür dilerim. Soruyu sorarken asıl değinmek istediğim futbolcuların psikolojisiydi ve örnek olarak 95-96 sezonunda yaşanan şampiyonluk rekabeti geldi. Kesinlikle farklı bir niyetim yoktu, hiç bir zaman da olmadı.’’ ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalarına AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, ''TRT gibi bir kurumda çalışanın ağzından çıkanı kulağı duyması lazım.Bu benzetme çok ama çok yanlış.Trabzonlular ve Trabzonspor taraftarlarından özür dilemelisiniz'' şeklinde cevap verdi

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise, sosyal medyada TRT'yi etiketleyerek, "İzlanda’da Milli Takımımıza yapılan çirkin muameleyi Trabzon - Fener maçlarına bağlıyım son günlerin modası Trabzon’u ötekileştirme modasına uyarak soru sorun yorumcunu derhal el çektir” ifadelerini kullandı

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, "Bu şehir sesini çıkarmaz  susarsa  sırtından vurani  çok olur.  Milli takımımızın  yaşadığı sorun  nerden alakalı TS fb  olayına bağlanmış.  Hemde devlet kanalı  TRT. Bu şehir bu kadar aşağılamaya ne zaman  ses  cikaracak" dedi.