Fatih YILMAZ – 61Saat Haber Servisi

Trabzon’da devam eden Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davalarında Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan TRT Trabzon eski çalışanı Muhammet Ali S., 9 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı.

FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin devam eden davalarda, TRT Trabzon eski çalışanı Muhammet Ali S.’nin karar duruşması bugün Kaşüstü’nde bulunan Trabzon Adliyesi’nde görüldü. Muhammet Ali S., Bahçecik E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve mahkeme salonuna Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlandı. Örgüte üye olmak, ByLock kullanmak, Bank Asya Trabzon şubesinden hesap açmak ve para yatırmak, örgüt lehine sosyal paylaşım sitesi facebook hesabından ve 15 Temmuz sonrası ‘boranaga’ kullanıcı adı altında facebook’ta ‘Fetullah Gülen hoca efendiye hangi cezayı verecekseniz bana da aynı cezayı verin. Asacaksanız beni de asın’ şeklinde paylaşımda bulunan Muhammet Ali S., yargılandığı suçlardan dolayı hapis cezasına çarptırıldı. 

BARO AVUKATINI REDDETTİ

Sanık Muhammet Ali S.’nin mahkeme salonunda Trabzon Barosu’nun kendisine atadığı avukatı ve mahkemeyi tanımadığını söylemesi üzerine, baro avukatı Mustafa Erkan savunma yapmayı reddetti. Daha sonra usulen ‘iddia makamının suçlamalarını kabul etmiyoruz. Beraatini talep ediyoruz’ dedi. 

9 YIL YEDİ

Kararı açıklandığı duruşmada mahkeme heyeti, sanığın eylemlerinin sabit olduğu gerekçesiyle 6 yıl cezalandırılmasına, mahkeme salonundaki tutum ve davranışlarındaki bozukluk ve pişman olmaması sebebiyle cezasının ½ oranında arttırılarak 9 yıl cezalandırılmasına, CMK’nın 100 ve devamı maddeleri gereğince denetimli serbestlikten yararlanması durumunda yurt dışına kaçabileceği şüphesiyle tutukluluk halinin devamına hükmetti.