Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği (TSİAD) Başkanı Aytaç Aydoğan 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıldönümü nedeni ile bir basın açıklaması yayınladı.

İş dünyasının karışıklıklara rağmen önemli bir görev üstlendiğinin altını çizen Aydoğan " İstiklal savaşımızdan bugüne kadar yaşamış olduğumuz en kara gecelerden biri olan 15 Temmuz 2016 'nın yıldönümünde şahsım ve yönetim kurulum olarak vefat eden şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize Allah'tan şifa diliyorum. 15 Temmuz bir milletin vatanına sahip çıkışının destansı bir göstergesidir. Başta milletimiz olmak üzere bu süreçte dik duran Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümet yetkililerimize, siyasi partilerimize ve sivil toplum örgütlerimize teşekkürlerimizi sunarız. Bir yıl içerisinde gelinen nokta sevindiricidir fakat rehavete kapılmamak gerekir. Henüz bitmemiş olan bu sürecin sonu birlik ve beraberlikten geçecektir.

Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda ne kadar güçlü ve güzel olduğumuzun kanıtı yine 15 Temmuz dur. Bu birliktelik bozulmadıkça ülkemiz üzerinde hesap yapanların hesapları boşa çıkacaktır. Demokrasi ve adalet birbirinin tamamlayıcısıdır. Toplumsal değerlere verilecek önem, liyakat vurgusuyla birlikte bir daha böyle oluşumlara izin vermeyecektir. İş dünyası tüm karışıklıklara rağmen son bir yılda önemli görevler üstlenmiştir. Bu iş adamlarımızın devletine duyduğu güvenin sonucudur. 15 Temmuz akşamı şehitlerimizin hepimize yüklediği sorumluluk artmıştır. Bu vatana karşı sevgi kadar sorumluluk da duymamız gerekmektedir. Allah bize bir daha böyle geceler yaşatmasın. Bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum."