Giresun kalite kabuklu fındığın taban fiyatının 17 lira, Levant kaliteli kabuklu fındığın taban fiyatının 16,5 lira olarak belirlenmesi ile ilgili açıklama yapan Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Sırrı Eren “Fındık taban fiyatlarının hasat öncesi açıklanmış olması geçtiğimiz yıl yaşanan pek çok sıkıntının önüne geçmesi ve TMO’nun hazırlık yapması adına çok olumlu gelişmelerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız fındık taban fiyatlarını bizzat açıklayarak fındığa verdiği önemi göstermiştir. Dünya fındık üretiminin çok büyük kısmı ülkemizde yapılmaktadır. Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz günden beri fındığın milli ürünümüz olduğunu belirterek, her kesimce sahiplenilmesi adına çalışmalar yapıyoruz.

“Dünyanın Fındığı Burada” sloganı ile 2-8 Ağustos arası sosyal medyada düzenleyeceğimiz etkinlik ile fındık ayı olan ağustos ayında dikkatleri “fındığa” çekmek, fındığın tanıtımına katkı yapmak, fındığı sosyal medya gibi çağımızın en popüler iletişim kanalına taşımak arzusundayız.

Ayrıca, fındığın çeşitli yönleri ile her kesimce (üreticisiyle, ihracatçısıyla,tüccarıyla, tüketicisiyle) konuşulmasını ve dünya piyasasındaki yerini koruması adına kalite ve verimi artırıcı öneriler ortaya çıkmasını sağlamak istiyoruz.

Bu çerçevede herkesi bir kez daha 2-8 Ağustos tarihleri arasında sosyal medya hesaplarından #dünyanınfındığıburada hashtagi ile paylaşım yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.