Açılış konuşması ile başlayan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla yaşadı. 

Denetleme Kurulu raporunda TSYD Trabzon Şubesi’nin bir önceki yönetim kurulu ibra edildi.

Daha sonra üyeler tek liste ile seçime giren mevcut Başkan Selçuk Kılıç ve yönetim kurulu için oylama işlemine geçildi ve kurula katılan tüm delegelerin oylarını alarak yeniden başkan olarak seçildi.

Yeniden TSYD Başkanı olarak seçilen Selçuk Kılıç “Kıymetli büyüklerim, meslektaşlarım, arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz. Genel kurulun hepimize hayırlı olmasını diliyorum. 3 yıllık görev süremiz sona erdi, bugün tekrar bir 3 yıl daha süre almak için karşınızdayız. Göreve geldiğimiz günden itibaren derneğimize, mesleğimize, Trabzon sporuna katkı sağlamak için gayret gösterdik, hizmet verdik. Bugün de yine aynı heyecanı yaşıyoruz.  

Ekip arkadaşlarımla bir şeyler başardık ama bunu tek başımıza yapmadık. Trabzon'un güçlü yerel basınının desteği ve bu mesleğe emek vermiş abilerimizin oluşturmuş olduğu intiba ile bu başarıyı yakaladık. Henüz başarının başlangıcında olduğuna inanıyoruz. 

Göreve geldiğimizde ilk olarak ülkede ekonomik kriz vardı. Ardından tam toparlanırken pandemi çıktı. Zorlu bir dönemdi. Önemli spor organizasyonları kentte yoktu. Bu dönemde ayakta kalmak zorken ‘biz savunma değil hücum futbolu oynadık’, mesela ülke genelinde ses getiren projeler yaptık, yüzlerce köy çocuğunu şehirle buluşturduk. Ve 1998 yılında kurulan derneğimizin alt yapısını tamamladık. Bunların hiçbirinde genel merkez yardımı almadığımızı hatırlatmak isterim..
Tek liste ile seçime girmemiz mutluluk verici. Yerel gazetelerden 3 üye olarak göreve devam ediyoruz. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımıza büyüklerimize de hizmetleri için teşekkür ediyoruz. İlk seçimde yerel basından listemizde arkadaşımız yoktu. Onlara da görev vererek daha bütünleştirici bir liste aldık. Yedek üyelerimizle de birlikte çalışacağız. Yedek yöneticilerimiz de bizimle birlikte aktif görevler alacak.
Ben birlik, beraberlik içerisinde önümüzdeki dönemde daha iyi hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Planlarımız, projelerimiz var bunları harekete geçireceğiz. Bir genel kurulun kazananı kaybedeni kişiler değil, o kurumlardır. Biz de kurumuz için var gücümüzle çalışacağız. Sahada aktif olan yönetici ekibimiz, derneğinin de üretimine katkı sunacaktır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Tekrar genel kurulumuz hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. 

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu da TSYD Trabzon Şubesi’ne ziyarette bulunarak, seçimin sonucunun hayırlı olmasını diledi. Olağan Genel Kurul’a Trabzonspor Kulübü, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ve Trabzonspor eski yöneticisi Gökhan Saral da çiçek gönderdi. 

TSYD Trabzon Şubesi yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: 

YÖNETİM KURULU ASİL LİSTE

1- SELÇUK KILIÇ
2- GÜRKAN ATA
3- GÖKMEN ŞAHİN
4- NURGÜL GÜNAYDIN
5- YUNUS EMRE SEL
6- YAHYA KARABİNA
7- ÖZER ÇALIK


- YÖNETİM KURULU YEDEK LİSTE

1-TUNCAY LAKOT
2-HASAN TUNCEL
3-İSMAİL DÜZGÜN
4-TOLGA SAĞLAM
5-YUNUS MERMERTAŞ
6-AHMET ÇAĞLAR YILDIRIM

-DENETLEME KURULU ASİL

1-OSMAN ÇAVUŞOĞLU
2-HALİL AYYILDIZ
3-SELAHATTİN ÖZCAN

- DENETLEME KURULU YEDEK

1-HASAN BAHADIR
2-ŞÜKRÜ ÜÇÜNCÜ
3-HAMZA ÖNDER KULOĞLU