Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. 

Ergan, bundan 97 yıl önce 1923’de Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından Cumhuriyet ile taçlandırılan son Türk devleti Türkiye’de yaşamanın gururu ve onuru içinde olduklarını belirterek, “Atatürk’ün; “Cumhuriyet fazilettir ve Türk Milletine lâyıktır” inancı ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti aradan geçen süre zarfında sürekli ilerleme kaydederek, bugün dünyanın sözü dinlenir ve hatırı sayılır ülkeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır” dedi.

Ergan mesajında şu görüşlere yer verdi: 

“Atalarımızın bize sadece korumak ve kollamak için değil, her geçen gün geliştirmek ve büyütmek için emanet ettiği bu güzel ülkeyi, vatan toprağını her aşama çok çalışıp, çok üreterek daha üst yerlere taşımalıyız.

Bunun içinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir süre önce ifade ettiği; “Üretim, Üretim, Üretim” hedefi için çaba göstermeliyiz. 

Çünkü çok çalışıp, çok üretirsek, çok dış satım yapar böylelikle de tıpkı fındıkta olduğu gibi çok döviz kazandıracak dış satım yaparız.

Bu vesile ile Atatürk’ün “Bilgi kuvvettir” sözünü rehber edinerek, fazilet rejimi olan Cumhuriyete sahip çıkmak ve onu yüceltmek için çaba göstermek hepimizin görevi ve borcudur.

Cumhuriyetimizin 97’inci kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun.”