Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan dün kaybettiğimiz işadamı Şükrü Güngör Köleoğlu’nun vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Takdire değer çabaları asla unutulmayacaktır.” dedi. 

Ergan yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye ve Trabzon olarak çok çalışıp, çok üreterek toplum refahına ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamayı kendine şiar edinmiş değerli bir arkadaşımızı, borsamızın yönetim kurulu başkanlığını da yapmış olan Şükrü Güngör Köleoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Özellikle 1984'de Kenan ve Orhan Veli Oltan ile birlikte bir üçlü olarak kurdukları Oltan Gıda ile Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünü olan fındıkta sektöre kazandırdıkları ivme, takdire değerdir. 

2002'de fındık ihracatında Türkiye rekortmenliğini eline geçirip, sektörde adeta lokomotif görevi üstlenen Oltan Gıda'nın fındık işleme ile ilgili teknik sorumluluğunu üstlenip, dünyanın en gelişmiş Entegre Fındık İşlemi Tesisinin de Arsin OSB'de kurulmasına katkısı büyük olan Şükrü Güngör Köleoğlu’nun etkisi bundan sonra da devam edecek, takdire değer çabaları unutulmayacaktır.

Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınları ile sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz.” görüşlerine yer verdi.