TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Genel Sekreter Nazlı Genç ve yönetim kurulu üyeleri çay fabrikalarını da gezerek görüş alış verişinde bulundular.

Borsanın üyelerine yaptığı ziyaretler kapsamında Çaykur ve özel sektöre ait fabrikalarda yapılan üretimle ilgili incelemelerde bulunup, sorumlulardan bilgi alan başkanlar, kendilerine borsa üyeliği sertifikalarını da verdiler.

Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, çayın 1985 yılında özel sektöre de açıldığına dikkat çekerek, bugün gelinen noktada üretilen yaş çay yaprağının yarıya yakın kısmının da bu müteşebbislerin kurdukları fabrikalar tarafından işlenerek kuruçaya dönüştürüldüğünü hatırlattı.

Eyyüp Ergan, Doğu Karadeniz’de fındıkla birlikte en önemli tarımsal geçim kaynağının çay olduğunu vurgulayarak, “Ancak sektörün derli toplu bir çay kanunu bulunmamaktadır. Yıllar önce hazırlanan bir taslak maalesef meclis raflarında bekletiliyor. Son zamanlarda kanunla ilgili çalışmalardan söz ediliyor. Artır bu kanunun acilen çıkarılmalıdır” dedi.