İspanya Kralı VI.Felipe'ninadına İspanya Büyükelçisi JuanGonzalez Barba tarafından takdim edilen liyakat nişanı için teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, bu ödülü iş dünyasının başarısı olarak gördüğünü söyledi. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, “Türk iş dünyasının asli temsilcileri, Oda ve Borsa Başkanlarımla birlikte, bu anlamlı ve değerli ödülü kabul ediyorum ve onlarla birlikte alıyorum. Bizler, ikili ticaretimizi ve yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz. Daha çok firmanın karşılıklı ticaret ve yatırım yapmasını sağlayacağız” dedi.

Hisarcıklıoğlu ayrıca, Türkiye ile İspanya'nın Akdeniz'deki en kadim medeniyetlerden olduğunu belirterek, İspanya'nın kültürü, sanatı ve spor alanındaki başarılarının Türkiye'de yakından takip edildiğini de sözlerine ekledi.

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na gönderdikleri tebrik yazısında şu görüşlere yer verdiler: 

”Türkiye ile İspanya arasındaki ilişkilere yaptığınız pozitif katkıdan dolayı tarafınıza “İspanya Sivil Liyakat Nişanı Encomienda Payesi” verilmesinden büyük gurur duyduk.

Tarihten gelen dostlukları bulunan iki ülkenin özellikle iş dünyası ve işadamları arasındaki ilişkilerin gelişmesine yaptığınız katkının böylesi bir takdiri fazlası ile hak ettiği inancı ve düşüncesiyle tebrik ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz.”