Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından, önceki gün menfur bir saldırı sonucu öldürülen Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ile ilgili olarak yapılan açıklama da, saldırının bulunduğu coğrafya da büyük bir güç olan Türkiye'yi hedef alan küresel hesap sahipleri tarafından, yurt içindeki taşeronları kullanılarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, Türkiye üzerinde küresel amaçlı büyük oyunların tezgahlandığı hatırlatılarak şöyle denildi:

"Türkiye son yıllarda dış güçler ve onların emellerine tetikçilik yapan içimizdeki hainler tarafından büyük bir saldırı altındadır. Özellikle komşularımızla olan ilişkilerimizi, dostluklarımızı, birlikteliklerimizi baltalamak, yıkmak ve ortadan kaldırmak isteyenler son olarak Rusya ile hızlı bir şekilde gelişen işbirliğimize kast etmişlerdir. Büyükelçi Karlov'un hedef alınması ve öldürülmesi tamamen Türkiye-Rusya ilişkilerini sekteye uğratmak, durdurmak ve düşman amaçlı hale getirmek içindir. Ancak gerçek anlamda devlet olma niteliğine sahip iki ülkenin bugünkü yöneticileri, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin olmak üzere bu oyuna gelmemiş, halklarını da uyarıp, bilgilendirerek kalleş tezgahı, oyunu bozmuşlardır. Bu menfur saldırı, içimizdeki hainlerin gerçek yüzünü ve emellerini bir kere daha ortaya çıkarmıştır. Türk halkı birlik ve beraberlik içinde bu tür alçaklıkların hakkından gelecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de kendilerine hak ettikleri cezayı verecektir."