TTSO Meclis Üyesi Ahmet Haşim Ekici tarafından hizmete sokulan Mavi Saray gemisinin açılış töreninde konuşan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, “Trabzon’un gerçekten özlediği bir olay bu. Böyle bir gezi gemisinin şehrimizde hizmete sokulmasından dolayı işletmecimize teşekkür ediyorum. Turizme katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu gemiye ruhsat alınması konusunda önemli adımlar atıldığını biliyorum ve bu konuda Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.
 
Sahil kenti olan Trabzon’un mutlaka denizle daha fazla buluşması gerektiğinin altını çizen Hacısalihoğlu, “Turizmin en önemli ayaklarından birisi de, deniz kenarında olan ilimizin denize açılmasıydı. Gelen turistlerden ve turizm firmalarından büyük bir talep vardı. Bu konuda birçok arkadaşımızı yönlendirdik ama şimdi nasip oldu. Bu geminin turizme yapacağı katkıdan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, yönetim kurulu ve meclis üyeleri, protokol ve davetliler katıldı. Mavi Saray gemisinin Trabzon Limanı’ndan saat 10.00 – 22.00 arasında 2 saatte bir kalkacağı belirtildi. Gemide tekne turunun yanı sıra düğün, mezuniyet, toplantı ve diğer organizasyonların da düzenlenebildiği vurgulandı.