61SAAT HABER SERVİSİ-Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında iş adamları ile istişare toplantısına katıldı. Toplantıda ilk olarak TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, konuştu. Hacısalihoğlu  Bakan Yazıcıya bir çok kez teşekkür ettiği konuşmasında, dikkat çeken ifadeler kullandı. Lojistik Merkez'den, Ovit Tünelinden, Havalimanına ikinci pistten bahseden Hacısalihoğlu'nun bu sırada konuşmasında Demiryolundan bahsetmemesi ise dikkat çekti. 

Hacısalihoğlu, “Bölgesel konulara da yaklaşımına baktığımızda kendisine iletilen bütün problemlerde, bölgenin gelişmesinde bütün projeleri detaylı bir şekilde inceleyerek katkı sağlaması bizi memnun etti” dedi.

İlk etapta Trabzon’a yapılması planlanan ancak sonrasında Bakan Yazıcı’nın memleketi Rize’ye alınan Lojistik Merkezle ilgili de Bakan Yazıcı’ya teşekkür eden Suat Hacısalihoğlu, “Ben burada bakanımıza ayrıca bir teşekkürde bulunmak istiyorum. Bölgemizin en önemli konusu bildiğiniz gibi bölgemizde yapılacak olan Lojistik Merkezdir. Bununla ilgili 2014-2018 yatırım programına alındığı hepimize iletildi. Bölgenin kalkınması için istihdamda üretimde destekleyici unsurları beraber baktığımızda paralelinde Ovit Tünelinin de Lojistik ile ilgili önemli bir bağlantı yapısı olduğunu, bunun beraberinde ayrılmaz bir bütün olarak Arsin’de  planlanan Endüstri Yatırım adası gibi her 3 proje bir birini tamamlayan proje. Yine Lojistiğin çok önemli bir adımı olan Havayolu taşımacılığı konusunda Trabzon Havalimanına ikinci pistin yapılması konusunda da sayın bakanımız detaylı bir şekilde takip ediyor. Bu konulara verdiği destekten dolayı  teşekkür ediyoruz” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı da toplantıda anan Hacısalihoğlu, ancak geçmişten bugüne Yazıcı tarafından takip edildiğini kaydetti. Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: “Bu saymış olduğumuz Lojistik Merkez, Endüstri Yatırım Adası ve özellikle ikinci pistin yapılması ile birlikte bölge gerçek anlamda hedefine ulaşmış olacaktır. Bu lojistik merkez sadece Doğu Karadeniz’in bir projesi değil aynı zamanda Kafkaslar, Rusya gibi geniş hinterlanttı içine alan proje. İstihdam yönünden orta vadede 10 bin istihdam sağlayacağı çalışmalarla ortadadır. Bu konuda şehir olarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte proje geliştirmiştik. Büyükşehir Belediye Başkanımız, önceki dönem valimiz ve şimdi ki valimiz ile birlikte bu projenin gelişmesi ile için çalışmalarla ilgili yurt dışı incelemeleri buralarla irtibatlı olacak. Bu adım atıldı. Bu adımın atılması için çok hızlı bir şekilde programa alınması için sayın bakanımızın desteği olmuştur. Onun gayreti ile gidiyor. Geçmiş dönem bakanımız Erdoğan Bayraktar’ı da buradan anmak istiyorum. Beraber yola çıktılar. Ama şua aşamada geçmişten beri işin hükümet kanadında tamamen yürümesini sağlayan sayın bakanımızdır. Bakanımıza çok çok teşekkür ediyoruz.”