TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Covid – 19 salgınının iş dünyasına etkileri, sağlanan destekler ve kredi çalışmalarıyla ilgili Başkan Zorluoğlu’na bilgi verdi. Üyelerden gelen talepler ve çözüm önerilerini hızla TOBB kanalıyla bakanlıklara ilettiklerini vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, birçok konuda hızlı çözümler elde edildiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, “Bu süreci en az hasarla atlatmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Sağlanan destekler ve kredi imkanları ile hem üyelerimizin üretimlerini ve istihdamlarını korumaları hem de bu zor süreçte finansmana daha kolay ulaşmalarının sağlanması olumlu gelişmeler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, TTSO tarafından yürütülen Yatırım Adası başta olmak üzere diğer çalışmalarla ilgili de Başkan Zorluoğlu’na detaylı bilgi verdi ve görüş alışverişinde bulundu.

“TTSO, TRABZON İÇİN GAYRET GÖSTERİYOR”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da, TTSO’nun Trabzon için gayret gösterdiğini ve projeler ürettiğini ifade ederek, “Pandemi sürecini ülke olarak en az hasarla atlatmanın gayreti içindeyiz. Trabzon özelinde ise güçlü olduğumuz turizm sektöründe pandemi salgını aşağı seyrederse temmuz, ağustos ve eylül ayları kullanılabilir. Bu konuda görüşmelerimizi sürdürelim ve hazırlığımızı yapalım” dedi. Başkan Zorluoğlu, Ortahisar İçme Suyu Projesi, yağmur suyu ve kanalizasyon projeleri, meydan cephe sağlıklaştırma projesi, otogar ve Moloz Camii etrafına yapılan yeni yaşam ve rekreasyon alanı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Zorluoğlu ve Hacısalihoğlu ayrıca şehir için önemli bazı projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu ve ortak çalışma konusunda fikir birliğine vardı.

Toplantının son bölümünde ilgili kişilerin de katılımıyla Zorluoğlu ve Hacısalihoğlu’na Kuyumcu Kent projesiyle ilgili bir sunum da yapıldı.