Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve TR-AB İş Dünyası Diyaloğu Programı kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yürütülen, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası ile Litvanya’nın Kaunas Ticaret, Sanayi ve Esnaf Odası’nın da ortağı olduğu Konsept İnovasyon Ağı Projesi kapsamında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya çalışma turu gerçekleştirildi.

TTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Bektaş, Meclis Üyesi Şaban Bülbül ve diğer ilgililerin yer aldığı TTSO heyeti, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Tsvetan Simeonov’un açılış konuşmasının ardından, Ulusal Oda olan Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından AR-GE ve yenilikçilik odaklı çalışmalar başta olmak üzere faaliyetleri hakkında bilgi aktarıldı.

TRABZON İNOVASYON MERKEZİ TANITILDI

Toplantıda daha sonra TTSO tarafından yapılan Trabzon İnovasyon Merkezinin tanıtımı ve KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi. Ayrıca Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Simeonov’a plaket takdim edildi.

Çalışma Turu kapsamında Bulgaristan Yatırım Ajansı ile toplantı yapılarak ülkedeki yatırım ortamı, yatırım olanakları ve yatırımcılara sunulan hizmetler ve iyi uygulama örnekleri hakkında bilgi alındı. Trabzon heyeti, Sofya Teknopark’ı da ziyaret ederek girişimcilere ve firmalara yönelik verilen destekler ve süreçleri ile ilgili bilgi edindi, işbirliği imkânları görüşüldü. Bulgaristan Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmeleri Geliştirme Ajansı da ziyaret edilerek KOBİ ve girişimcilerin bölgedeki rekabet güçlerini artırmaya yönelik sundukları destek ve hizmetler hakkında bilgi alındı, iş birliği imkânları değerlendirildi.

TTSO heyeti ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’na da katıldı.