Tarih öğretmeni Safiye Bayrak Kandemir’le birlikte TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, müzede sergilenen tarihi mühürleri, ticarette kullanılan nesneleri, el yazması Kuran-ı Kerim’leri ve diğer eserleri ilgiyle inceledi.

Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Safiye Bayrak Kandemir, “Öğrencilerimiz için çok faydalı bir gezi oldu. İpekyolu 4 bin yıllık çok köklü bir geçmişe sahip. Çin’den başlayıp Avrupa’ya kadar devam ediyor. Böyle bir yolun bir güzergâhının geçiş yolu da Trabzon. O yüzden Trabzon kadim şehirlerden biri. Biz bu anlamda çok şanslıyız. Tarihle, İpekyolu’yla bizi birleştiren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizle beraber bu tarihi eserleri görme şansına sahip olduk” dedi.

Öğrenciler ise müzenin çok önemli tarihi eserleri barındırdığını vurgulayarak, “Burada altın sikkeleri, altın süslemeli Kuran-ı Kerim’leri, mühürleri gördük. Bunlar hakkında bilgi sahibi olduk. Bu müzeyi gördüğümüz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Bizi bu güzel müzeye davet ettiği için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandılar.