Şimdi gözler meslek komitelerinden gelecek 74 üye ile toplanacak olan TTSO Meclisi'nde yapılacak seçimlere çevrildi. Meslek komitelerinde çoğunluğu elde eden grubun önderlerinden olan ve aynı zamanda Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da sürdüren Erkut Çelebi, meclisin meslek komitelerinde seçimlerinin vermiş olduğu yenilik ve değişim mesajına uygun bir tabloyu ortaya koyacağına inandığını belirterek şunları söyledi:

"Seçim sonuçlarının çıkardığı, tablo ortadadır. Bu tabloya uygun bir yapıyı, TTSO'nun meclis başkanlığı ve yönetim kurulu seçimlerine yansıtmamız doğru tercih olacaktır. İş aleminin içinde olan meslektaşlarımız, arkadaşlarımızla birlikte yenilikçi bir tabloyu gerçekleştirecek güçteyiz. Meclis üyelerinin aynı anlayış ve sağduyu içinde, en sağlıklı kararı vereceklerine inanıyoruz. Bunu gerçekleştirecek iradeyi de ortaya koyacağız. TTSO meclisi meslek komiteleri seçimden çıkan tabloyu yönetimine mutlaka yansıtacaktır."

Erkut Çelebi, Trabzon'un tarihten gelen bir ticaret merkezi olduğuna da vurgu yaparak, "Tarihi İpekyolu güzergahı üzerinde bulunan Trabzon, bugün sanayisinden de aldığı, alacağı destekle ticaretini ve merkez olma özelliğini daha da ileriye taşıyacaktır. Genç ve dinamik bir kadro yapısı ve çağdaş bir anlayışla bunu, bu meclisin ve seçeceği yönetimin gerçekleştirmek için gereken çabayı göstereceğinden kuşkumuz yoktur" dedi.