TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon'un, bölgenin parlayan yıldızı olduğunu belirterek, "Bunun daim olması için gayret sarf edeceğiz." dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Vali Yavuz'u makamında ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

Eren, Yavuz'u tebrik ederek, görevinde başarılı olması temennisinde bulundu.

Yavuz, ziyaret dolayısıyla memnuniyet duyduğunu dile getirerek, çalışma tarzının iş dünyası, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile istişare etmek üzerine olduğuna dikkati çekti.

Trabzon'un iş dünyasında, sanatta, tarihte, sporda ve her şeyde ön planda bir il olduğunu ifade eden Yavuz, "Trabzon, bölgenin parlayan yıldızı. Bunun daim olması için gayret sarf edeceğiz. Burada motor güç iş dünyasıdır, özel sektördür. Birlikte hareket ederek, varsa engelleri aşmamız lazım." diye konuştu.

Yavuz, özel sektörün Türkiye için olmazsa olmaz olduğunu vurgulayarak, "Ticaret ve sanayi odaları, bir şehre, bölgeye yön veren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. İnşallah daha da ileri gideceğiz. İş dünyası hazır, daha iyi olması için de atak ve enerjik bir halde." değerlendirmesinde bulundu.

Bürokrasideki gecikmelerin, yaşanılan sıkıntıların en aza indirilmesi gerektiğini dile getiren Yavuz, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız da sürekli buna vurgu yapıyor. Bürokrasideki gecikmeler, yaşanılan sıkıntıların en aza indirilmesi için herkeste tek ses ve tek fikir var ama uygulamaya geçtiğimizde sorunlar olduğu bazı örneklerde görülüyor. Birlikte çalışmaktan kasıt budur. İş adamı arkadaşımız çok iyi niyetle bir yere yatırım yapmak istiyor ama kamu kurumundan evrakı çıkmıyor. Gümüşhane'de örnekleri var. En çok üzüldüğüm, iş adamı başvurmuş üç aydır evrakı çıkmamış. 'Kardeşim gel bakalım, hangi kurumdan çıkmamış.' diyorum, o kurumun müdürünü çağırıyorum, akşama evrak geliyor. Olay budur. Tırı vırı, bıdı bıdı işler bizi meşgul etmeyecek. Burada oturmam ben, burada oturtmayacaksınız beni. İmza atılacaksa, gelsin peşimizden imzayı attırsın."