Toplantıya TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, SGK İl Müdürü Ayhan Gedikli, Trabzon Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Demir, TTSO yönetim kurulu üyeleri, muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı.
 
Toplantının açılışında bir konuşma yapan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, istihdamın en büyük sorunlardan biri olduğunu ve bu nedenle seferberlik başlatıldığını belirterek, “Amaç işsizliği azaltmak ve gülen yüzlerin sayısını artırmak. Bu seferberlik kapsamında her işyerine en az bir eleman alınmasını sağlamaya çalışıyoruz. Muhasebeciler ve mali müşavirler, işyerinin her şeyiyle ilgilenen, belki de şirketleri sahiplerinden daha iyi tanıyan kişilerdir. Bu nedenle sizlerden istihdam konusunda, çalıştığınız şirketleri bilinçlendirmenizi, istihdam seferberliğine katılmalarını ve teşviklerden yararlanmalarının sağlamanızı istiyoruz. Trabzon olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Sizlerin önemli desteğiyle bu konuda başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.
 
Toplantıda daha sonra İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin ve SGK İl Müdürü Ayhan Gedikli, istihdam seferberliği kapsamında verilen yeni teşvik uygulamalarıyla ilgili bilgi verdi, soruları yanıtladı.