TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu program ile online hizmet uygulamalarının artacağını vurgulayarak Türkiye genelinde 21 ilde başlayan uygulamaya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katılmasının başarı olduğunu nitelendirdi.

Hacısalihoğlu, “Günümüzde hizmetlerin elektronik ortama taşınması yararlanıcılara kolaylıklar kazandırmaktadır. MERSİS programı bu hedefi sağlayacaktır. Online hizmet kısa, orta ve uzun vadede birçok kazanımı olacaktır. “dedi.

MERSİS NE GETİRİYOR?
MERSİS sayesinde elektronik ortamda kısa süre içinde yeni şirket kurulumu, bilgi güncelleme, şirket birleştirme, unvan değişikliği, iflas başvuruları ve genel kurul bildirimi çevrim içi yapılabilecek, onaylanabilecek ve arşivlenebilecek. Proje ile tüm tüzel kişilikler ortak bir yapıyı kullanarak tüm kamu kurumlarından online hizmet almaya başlayabilecek. Böylece hem kamu kuruluşları hem de üçüncü kişiler, ticaret sicilindeki bilgilere doğru, güvenilir ve hızlı bir şekilde, elektronik ortamda ulaşabilecekler. Uygulama tamamen hayata geçirildiğinde kurumlar arası entegrasyon çalışmaları hız kazanacak, bürokrasinin azaltılması sağlanacak.

PROJENİN AMACI

Kamu kurumlarının tüzel kişiliklerle ilgili ihtiyacı olan bilginin tek noktadan sunulması, sisteme dahil kişiliklere ait bilginin ortak anahtar bir numara ile bir sistemde birleştirilmesi sağlanacak, sistemde tutulan şirket bilgileri uluslararası standartlara uyumlu hale getirilecek.

Ayrıca, sistemde yer alan bilgilerin, kişisel bilgilerin mahremiyeti ve AB müktesabatı çerçevesinde belirlenecek kurallara göre özel sektör kuruluşlarıyla paylaşımı gerçekleştirilecek.