Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri oda üyesi işletmelere yapılan ziyaret ve görüşme programına hafta sonu Yılmazlar Lastik gurubu ile devam etti.

Fabrika ziyaretinde üretim aşamalarını gezen TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu bölgemizin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan Yılmazlar Lastik sahip olduğu son teknoloji ile Türkiye çapında ve yurt dışına hizmet vererek ekonomiye büyük katma değer yarattığını söyledi.  Oluşturduğu istihdamla da sosyal bir fayda yarattığını ifade eden Hacısalihoğlu, “ Üyelerimize işyerlerinde yaptığımız görüşmelerde fabrikalarındaki üretimleri de bizzat yerinde görüyoruz. Birebir üyelerimizin faaliyeti hakkında bilgi sahibi oluyoruz.  Kendilerini dinliyoruz. Oda olarak faaliyetlerimizi kendilerine aktarıyoruz.” dedi.

Değirmendere vadisindeki ana fabrika merkezinde Yılmazlar Lastik sahiplerinden Ömer ve Orhan Yılmaz kardeşler, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden oldukça memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Görüşmede Yılmaz kardeşler  “ İlk kez TTSO’dan bir heyet geliyor ve ne yaptığımızı soruyor.”  diye sözlerine devam ederek: “Biz üretimin olamayacağı bir bölgede üretim yapmaya çalışıyoruz. Trabzon’da Türkiye’nin en modern lastik kaplama tesisini kurduk. Baba mesleğini geliştirdik. Şu anda Türkiye’nin her köşesinde müşterilerimiz var. Yılmazlar Lastik Gurubu olarak lastik kaplama faaliyetlerimizin yüzde 25’ini oluşturuyor. Yüzde 75 faaliyetimiz ise son yıllarda yoğunluk kazanan inşaat sektörü olmuştur. ” şeklinde konuştular.

Sanayinin Trabzon’da önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz kardeşler Arsin OSB’de üretimin çeşitlenmesinin büyük bir kazanım yarattığını, Beşikdüzü ve Akçaabat OSB’lerinde tam teşekkül faaliyet göstermesi ile il genelinde ileri düzeye gelineceğini kaydettiler.  Yatırımların önündeki en büyük engelin kısıtlı arazi olduğuna işaret ederek bu alanda yeni kurulan OSB’lerin yanı sıra yatırım parselleri üretilerek iş adamlarına sunulması gerektiğini sözlerine eklediler.