Genelde aşırı sıcaklar ve tatil nedeniyle insanlar yaşadıkları şehirleri bir bir terk edip, köylerine tatil beldelerine giderken şehirde kalanların ise tercihi genelde serin, ferah ve gününü geçirebileceği birçok imkanı birarada bulduğu AVM’ler oluyor. Bizde şehrin ve bölgenin en büyük AVM’sinin Genel Müdürü Tuğrul Cömert’e yaz sezonunu sorduk. İşte Tuğrul Cömert’in yaz sezonu ile ilgili açıklamaları:

“Forum Trabzon Alış Veriş Merkezi’mizde sezon geçişlerinde ziyaretçi profillerimizde ve bunun yansıması olarak hafta içi ve hafta sonu ziyaretçi dağılımlarında farklılıklar görülebilmektedir.

Yaz ayları ile birlikte hafta içi kabul ettiğimiz misafir sayımız yükselmektedir. Bunda bölgemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin etkisi olabilmektedir.

Öğrenci arkadaşlarımızın yaz tatillerini kendi memleketlerinde geçirmek üzere şehrimizden ayrılmaları ziyaretçi rakamlarımızda ve cirosal olarak AVM göstergelerinde pek etkili olmamaktadır.

Alış veriş merkezimiz marka ve konfor koşulları ile her mevsim bir çekim merkezi olmayı sürdürmektedir. İlk 5 ay için geçtiğimiz yıl ile bir karşılaştırma yapacak olursak AVM toplam cirosunun ortalamada %18’lerde, ziyaretçi rakamlarının da % 10 dolaylarında artmış olduğunu söyleyebiliriz. Bu artışın sağlanmasında dış etmenlere bağlı olmaktan ziyade AVM olarak düzenlediğimiz kampanya ve aktivitelerin AVM’nin canlı ve aktif tutulmasında etkili olduğu söylenebilir.

Yaz aylarına denk gelen ramazan ve bu yıl daha uzun bir periyoda yayılan üniversite sınavları, ticari takvimi etkileyen ve aylar arasında oynamalara sebep olabilen unsurlar olabilir. Ancak şehimizde turizmin top yekün geliştirilmesi ile turist sayısını arttıracak çalışmaların, şehrimizin fikir önderlerince önde gelen kişi ve kuruluşlarınca yapılması sonucunda bu tip değişken etkiler de en aza indirgenebilir veya pozitif yönde değiştirilebilir. Bu tip çalışmalarda bizler üzerimize düşecek görevleri bir iş biriliği içerisinde yapmaya hazırız.

Son olarak alış veriş merkezimizin yaz programından bahsedecek olursak televizyonlardan sonra  ilk defa Forum Alış Veriş Merkezlerinde düzenlenen wipeout ile yaz sezonumuzu açtık. Yakın dönemde ramazan ayına girecek olmamız münasebetiyle ramazan ayına özel programımızı hazırlamaktayız. Yine her yıl oldugu gibi farklı eğlence ve aktivitelerle ramazan alışverişimizi oldukça eğlenceli ve konforlu geçireceğiz.

Yaz saati uygulamamız ile cuma ve cumartesi akşamları saat 23:00’e kadar hizmet vermekteyiz. Bu uygulamamızı ziyaretçilerimizin daha rahat bayram alışverişlerini yapabilmeleri için de ramazan ayının ikinci yarısında tüm günlere yayacağız.