12 Haziran tarihinde başlayan ve 12 Ağustos tarihinde sona erecek olan yaz okulunda temel dini eğitim konuları ile sosyal etkinlik programları ücretsiz gerçekleştiriliyor.

10-15 yaş grubu 1.750 öğrenci ile başlatılan yaz okulunda Kuran-ı Kerim, Peygamberler tarihi, Ezber, Siyer-i Nebi, İlmihal ve Adabı Muaşeret gibi dini eğitim konuları yer alıyor. Yaz okulunda ayrıca Yüzme, Buz Pateni, Lazer Park, Kütüphane ziyaretleri, Spora özendirme etkinlikleri, Satranç, Ebru, Hat ve Piknik gibi sosyal etkinlikler ile de öğrenciler eğleniyor.

Yaz okulu ile ilgili açıklama yapan Tügva Trabzon il temsilcisi Osman Ergün '' Eğitim ve eğlenceyi bir arada buluşturan TÜGVA Trabzon İl Temsilciliğimiz, her sene çıtayı bir seviye daha yukarıya taşıyarak  yeni bir yaz okulu dönemine daha merhaba dedi.

Yaz okulunda, bir yandan karakter ve değerler eğitimini temel alan bir yaklaşımla öğrencilerin gönül dünyalarını zenginleştirerek manevi hazinelerine yatırım yaparken, bir yandan da sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak faaliyetlerle gençleri hem dünyevi hem de uhrevi olarak geleceğe hazır hale getirmeyi hedefliyoruz .

Ayrıca , İl temsilcisi Osman Ergün ; “Milletçe sıkıntılı dönemden geçtiğimiz bu süreçte milli ve manevi duygulara sahip bir gençliğin ihtiyacı bir kez daha görülmüştür. Vakıf olarak bize düşen görevler arasında da ülkesini seven, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan  bir nesil yetiştirmek vardır. Bu yaz okulu vesile ile ve gelecek dönemde projelendirilen kış okullarımız vesilesi ile , ülkemizin geleceği olan genç kardeşlerimizin yetişmesine katkıda bulunmak için , il ve ilçe teşkilatlarımızın  gayreti ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.