AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Köseoğlu, "Dünyada evrensel barış, çocukların sevgi ve hoşgörü anlayışı içerisinde yetiştirilmesiyle sağlanacaktır." dedi.

20 Kasım ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nün 1989 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak ve toplumsal bilincin artırılması amacıyla kutlandığını hatırlatan Köseoğlu, mesajında, çocukların haklarının korunması, onlara sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu, yaşanılabilir bir dünyanın bırakılmasının en önemli görevleri olduğunu belirtti.

Çocuğun, bugünün yarını, yarının umudu olduğunu vurgulayan Köseoğlu, "Çocuğa değer veren, çocuğu hoşgörü ve barışla büyüten uluslar geleceğini de barış ve huzur içerisinde yaşayacaktır" ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarı olarak başta eğitim olmak üzere sağlık ve barınma sorunu olmayan, her türlü istismardan korunmuş, üreten, özgüveni olan, düşünen, çevresiyle olumlu iletişim kuran, kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe umutla bakan çocuklar yetiştirmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Köseoğlu, şunları kaydetti:

"Yarınımıza daha güvenli adımlar atabilmek için eğitim ve sosyal politikalarımızda her geçen gün daha iyiye giden bir ülkemiz var. Bu gelişimlerimizi sürdürerek geleceğimiz olan çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye, hatta daha iyi bir dünya bırakacağız. Tüm dünya çocuklarının huzurlu ve barış içerisinde büyümesi için, özellikle yakın coğrafyamızda yaşanan sıkıntıları her platformda dile getirmekten hiçbir zaman çekinmedik. Dünyada evrensel barış, çocukların sevgi ve hoşgörü anlayışı içerisinde yetiştirilmesiyle sağlanacaktır."

Dünyanın çeşitli bölgelerinde çocuk katliamlarının yaşandığını da vurgulayan Köseoğlu, “20 Kasım günü olan bugün de Gazze, Arakan, Suriye ve birçok ülke çocuk katliamlarına sahne olmakta. Artık bu acılara bir son verilmesi gerekiyor. Yüreğimiz bu çocukların acılarıyla dolu. Tüm dünyayı insafa ve merhamete davet ediyorum. Birleşmiş Milletler de ne yazık ki bugün devam eden katliamlara ve çocuk ölümlerine, özellikle Ortadoğu’dakilere sessiz kalıyor. Onları da tarafsızlık ve empati ’ye davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle “Dünya Çocuk Hakları Günü ”nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.