Türk Hava Yolları'nın teslim alacağı ilk B787-9 Dreamliner, ABD'de Boeing'in Everett tesislerinden bugün THY için yola çıkıyor. TC-LLA kuyruk tescili alan uçak İstanbul Havalimanı'na teker koymasıyla THY'nin ilk Dreamliner'ı olarak şirket tarihine geçecek. THY uçağının ismi için de sosyal medya hesabından anket başlattı.
Twitter üzerinden başlatılan ankette bir çok kullanıcının katılımıyla açılan #adıErenolsun başlığında onlarca paylaşım yapıldı. 
2017 yılında henüz 15 yaşındayken Trabzon'un Maçka ilçesinde şehit edilen Eren Bülbül'ün isminin uçağa verilmesi için onlarca isim kampanyaya katıldı.

TRABZON'DAN DESTEK

Sosyal medyada THY’nın yeni uçağının ismi ile ilgili  #AdıErenOlsun etiketiyle Sanatçı Hasan Kaçan’ın başlattığı kampanya Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın desteği ile büyüdü. 
Vatandaşların desteği ile 50.000 twit atılırken Başkan Koçhan, Maçka Belediyesinden resmi yazı ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye resmi talepte bulundu.

Başkan Koçhan, “Vatandaşlarımızın sosyal medyada Türk Hava Yollarının yeni ucağıyla ilgili başlattığı kampaya bizlerde tam destek veriyoruz. #AdıErenOlsun etiketiyle başlatılan kampanya gösteriyorki milletimiz vatanına, bayrağına, şehitine her zaman sahip çıkar. Bizlerde resmi yazı ile desteğimizi başlattık. İnanıyorum ki THY Genel Müdürü Sayım Bilal Ekşi milletimizin bu talebini geri çevirmeyecektir” ifadelerini kullandı.