61SAAT HABER SERVİSİ - Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Trabzon İl Başkanlığı tarafından bugün Cephanelik Restoran’da bir iftar programı düzenlendi. 

TÜMKİAD İl Başkanı Ahmet Salih Kırımoğlu’nun ev sahipliğinde, Genel Bakan Nihat Tanrıkulu’nun da katıldığı Cehanelik Restoranda düzenlenen iftar programında MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, AK Parti Ortahisar İlçe

Başkanı Temel Altunbaş, Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber ile TÜMKİAD üyeleri ve Trabzon’da ki bazı STK’ların temsilcileri hazır bulundu.  

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan iftar programında daha sonra  Kırımoğlu, selamlama konuşması yaptı. 

Kırımoğlu, “Türkiye ve Trabzon iş dünyasına katkıda bulunarak geleceğe hazırlamak en önemli sorumluluğumuz olacaktır. En önemli değerlerimiz, mülki idari amirleri, üyelerimiz, şehrimizin iş dünyasının kıymetli temsilcileri olacaktır. Sizlerden gelecek her türlü öneri ve yorumlara ihtiyacımız olacaktır. Bizler İl Başkanlığı olarak Trabzon ilimize değer katacak her konunun ve detayın takipçisi olacağız. Değer katmak için tüm gücümüzle tek yürek çalışacağız. Bundan dolayı TÜMKİAD Trabzon İl Başkanlığı olarak sloganımız “işimizi gücümüz Trabzon” dedi. 

TRABZON’UN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ
Genel Başkan Tanrıkulu ise, Trabzon’da olmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Trabzon’da TÜMKİAD İl Başkanlığını verirken çok mutlu olduk. Çünkü ülkemiz için Trabzon çok önemli. Trabzon’un önemini biliyoruz. Bizler kimiz? 
Dernek olarak TÜM’ün anlamı bize bu ülkede bir olmak zorunluluğumuz var. Olmazsa olmazımız, bu vatanın birliği, beraberliği.. Bize hangi siyasi görüşte olursak olalım, bizlerin bugün bu sofralarda nefes alıyorsak, ekmeğimizi paylaşabiliyorsak, dünyanın tamamında ki ülkelerden çok farklı ülkelerde yaşıyoruz. 

BU ÜLKE KANLA ALINDI
Bizlerin baş patronları bu ülkeyi ne gazete kuponu, ne de farklı yollarla almadı. Kanlarıyla aldı. Böyle bir toprakta iş adamı olmak, lobi gücü kurmak, ülkeye hizmet etmek bizler için çok önemli. TÜM’ü bu yüzden kurduk. Hepimiz bir geminin içerisindeyiz. Bu gemi batarsak, hepimiz batacağız. 
Biz şunu çok iyi bilmeliyiz. Çanakkale’de yenemediler, Laz-Kürt, Türk kavgasında yenemediler. 6 milyon aile bir biriyle evlenmiş. 

BU ÜLKEDE EKONOMİK SAVAŞ OLACAĞINI.. 
Biz Allah, Peygamber, Kitap çatısı altında birleşiyoruz. 
Artık Türkiye Cumhuriyetinin üzerine her taraftan saldırdılar. 15 Temmuz olayından sonra bu ülkede ekonomik savaş olacağını, yarının planını yapan insanlar görmek zorunda.. 
Biz aynı geminin içindeyiz dedik. Rengimiz dilimiz ne olursa olsun, vatanımız, bayrağımız, kitabımız bir. Vatan yoksa namus yok. Vatan yoksa evlatlarımızın geleceği yok. Namusumuzu seviyorsak, vatanımızı önce seveceğiz. Bu geminin içinde vatan haini olacaksa, vatan saverler, o hainleri denize dökmeli. 

GENEL BAŞKAN EN FAZLA 2 DÖNEM YAPACAK
TÜM Renkleri birleştirdik, bu ülkenin kalkınmaya ihtiyacı var. 
TÜMKİAD’da da en fazla 2 dönem Genel Başkanlık yapacak. Yeni yüzler çıkmadıkça heyecan biter. Bir insan yönetmek istiyorsa heyecanlı olmalı. Lobi derneklerinde girişimciler alan arıyor. İfade etmek istiyor, ülkeye katkı yapmak istiyor. O gençlerin kapısını açacak bir güçtür TÜMKİAD.. 
Bugün 12 ile ulaştık. Hedefimiz 50 ilde varlığımızı hissettirmek. 
Biz Trabzon’a TÜMKİAD’ı getirirken, Trabzon’da almaya gelmedik vermeye geldik. 
Biz siyaset üstüyüz. 
Trabzon’u dünya ticaretinde, sosyal olma konusunda nasıl Pazar yapacağız bunu il başkanım ve il yönetim kurulu birlikte karar verecekler. 
Sizden tek bir ricam var. TÜMKİAD’ı araştırın. 
81 ilin takımalar vardır. TBMM’da bir Cumhurbaşkanı vardır. Bir de Türkiye’de Süper Lig vardır. Süper Ligde oynayan takımların adedi bellidir. Ama nerede birleşiyoruz. Milli maçta. Milli Maçta herkes formasını çıkarıyor. 
Bizim ülkemizi düşünüyorsak, tüm siyasi partilerde milli formayı giyecek.
Bizlerin güçlenmesi için bu ülkede hainlerin çoğalmaması için böyle yerli ve milli ülkesini seven oluşumları desteklemesi lazım. 
Hedefimize doğru 2023 yılında 50 il Başkanlığı ile ülkemizi kalkındıracağız. 
Bizler üretelim, Avrupa’ya satalım.