Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TÜMSİAD Trabzon Şubesi Başkan Yardımcısı Gökçen Alemdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Trabzon'daki sanayi sitelerinin sorunlarını ve çözümlerini görüşmek dağınık ve yetersiz olan sanayi sitelerini birleştirmek amacıyla mevcut sanayi siteleri başkan ve yöneticileri ile bir toplantı yaptıklarını hatırlattı. Sanayi esnafının sorunları hakkında neler yapılabileceğinin görüşüldüğü toplantıda Trabzon'un her geçen gün büyüdüğü vurgusu yapıldığını kaydeden Alemdaroğlu "Trabzon'da en son yapılan sanayi siteleri İpekyolu Sanayi, Bağkur Sanayi ve Fatif Sanayi Siteleri yaklaşık 25 yıllık sanayi siteleridir. Bununla bereber bölgenin en eski sanayi sitesi ise Trabzon Büyük Sanayi Sitesi’dir ve geçmişi 50 yıla dayanmaktadır. Trabzon her geçen gün büyümektedir. Bu sanayi sitelerinin Trabzon ve bölgenin ihtiyacını karşılayamadığı açık bir şekilde ortadadır. Bununla bereber mevcut sanayi sitelerinin yapıldığı dönemlerdeki araç ve bölge sanayisinin durumu göz önüne alındığında bu vehamet daha da artmaktadır. Ayrıca sanayi siteleri özellikle park alanlarının yetersizliği ve giriş çıkışlarının hem araç parkları ile kapatılması hem de girişlerinde dar olması sebebiyle esnaf ve müşterileri zorluk yaşatmaktadır. Bu sorunların sorumluları tarafından acilen çözülmesi gerekmektedir" dedi.

"Trabzon'un acilen yeni, modern ve büyük bir sanayi sitesine ihtiyacı vardır"
Trabzon’da sanayi siteleri ve Değirmedere’de mahalle araları dahil olmak üzere irili ufaklı 2 bin iş yeri bulunduğunu kaydeden Alemdaroğlu “Mevcut dağınık yapı verimli çalışmayı da önlemektedir. Trabzon'un acilen yeni, modern ve büyük bir sanayi sitesine ihtiyacı vardır. Bunun içim herkesin taşın altına eline koyması gerekmektedir. Trabzon'a yakın yerlerde yeni bir sanayi alanının tahsis edilmesi ve sanayi sitelerin buraya taşınması önem arz etmektedir. Bu sayede hem şehrin silüetini güzelleştirecek hem de inşa edilecek mekanlar itibariyle şehrin de üretimine katkı sağlanacaktır. Bununla beraber yeni yapılacak sanayi sitesi, camisi, spor kompleksleri ve meslek okullarıyla bir yaşam merkezi olacaktır. Sahil kesmine sıkışmış şehrimizde güneye açmak için önemli bir adım olacaktır" diye konuştu.
Trabzon'da fiziki alan yetersizliği nedeniyle büyüyemeyen işletmelerin olduğuna dikkat çeken Alemdaroğlu “Bu engeli aştığı takdirde çok daha yüksek kapasitede üretim yapacak ve hizmet verebilecek firmaların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Trabzon'da dağınık şekilde yer alan sanayi işletmelerinin bir araya toplanmasıyla ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaç duydukları sektöre tek elden ve tek yerden ulaşmaları sağlanacaktır. Ayrıca çalışanların ve müşterilerin kendilerini iyi hissetmeleri için tasarlanan bu proje ile dünya çapında modern bir sanayi sitesi kurulacak ve bir başka deyişle kendi standartlarımızı oluşturduğumuz 'Sanayi Sitesi Kampüsü'nde 20 bin kişi doğrudan ve dolaylı olarak istihdam edilecek ve kanayan yaramız haline gelen işsizliğe çare bulunacaktır" ifadelerini kullandı.