Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve iki ülke arasında kardeşlik köprülerini güçlendirmeyi amaçlayan girişim kapsamında 27 il ve ilçe belediyeleri arasında kardeş şehir protokolleri imzalandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı kardeş şehir etkinlikleri 04-07 Haziran tarihleri arasında Tunus’un Başkenti Tunus’ta gerçekleştirildi. Programda Trabzon Belediyesi’ni, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan ve Belediye Meclis Üyesi Necati Armutçu temsil etti. İki kardeş ülke şehirleri arasında imzalanan protokollerde Trabzon, Tunus’un Liman kenti Gabbes ile kardeş şehir oldu. 

İki şehri kardeş yapan protokolü Trabzon Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan imzalarken, Gabbes Belediyesi adına Belediye Başkanı Kerrit Kerimeddine imzaladı. Protokolün ardından Turan, Kerimeddine telkâri işlemeli fincan takımı hediye etti.   

Kardeş şehir protokollerinin imzalandığı Tunus Kongre Sarayı’nda Trabzon Belediyesi bir stant açarak katılımcılara kentin tarihi, turistik ve kültürel özelliklerini tanıtan kitap, CD, broşür ve hediyelik eşyalar dağıttı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Trabzon standında ziyaretçiler fındık yiyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.