Ziyarette Turizm işletmeleri ve Seyahat Acentelerı derneğinin çalışmalarını tebrik eden Vali Öz, turizm sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 
Turizm sektörünün  çeşitlendirilmesi, geliştirilmesi konusunda çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirten Vali Öz “ Turizm alanında eğitim ,denetim, stratejide ortaya koyduğumuz  hedefler çok önemli, Bunlarla bilikte  daha iyiyiye gideceğimizi düşünüyorum. Turizmde Trabzon bir markadır. Bu markayı yıpratmamak ,hep beraber sahip çıkmak önemli.Bölgedeki diğer ilerimizde ve çevremizdeki  gelişen turizm bize her zaman artı olarak yansıyacaktır.  Trabzon şu anda hem konaklama hem de diğer hizmetlerde mevcut ziyaretçi sayısının yaz ayları itibariyle karşılama kapasitesinin altındayız. Bunu iyi yönetmek ve iyi dengelemeliyiz. Bunuda çevre illlerle konaklama ve diğer  konularda paylaşıyoruz. Diğer illerin turizmi entegre oluyor. Ordu’da açılan havalimanı buraya zenginlik katıyor. Ordu Giresun havalimanı açılmasına ragmen bizim yolcu sayımımız ortalama yüzde 10-15 arasında hala artıyor. Daha konforlu,ulaşılabilir havalimanı ve daha fazla yolcu demektir.



Burada turizm ile ilgili konuları bölgesel düşünmek lazım. Gelen ziyaretçilerin burada daha fazla vakit geçireceği, tesisler, mekanlar, eğlence alanları oluşturmak lazım. Yeni tesislerle birlikte sektördeki  hizmet kalitesi ve işgücü kapasitemiz gelişecektir. Son üç yıldaki gelişmelere baktığımızda  yeni açılan işletmelerin daha nitelikli  hizmet anlayışına doğru geçisi gözlemleyebiliyoruz. Turizm varsa yatırm var, yatırım varsa turizm var. Bunlar birbirlerini sürekli belli bir üst çıtaya taşıyan unsurlar. Trabzon turizmde belli bir potansiyele geldi. Bunu daha yukarıya götürmek gerekir“dedi.

 
Görüşmede turizm sektöründe rekabet günden güne gelişmesiyle  hizmet kalitesininde artacağını vurgulayan Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Murat Çavga “Kışın bölgede atıllık söz konusu. Bizde bunu turizm çeşitlendirmesi adına bölgeye kış turizmini getirebilirsek kışın oluşan atıl durum biraz daha olumlu tarafa doğru yönelecektir. Çalışmalarımız içinde sağlık turizmi,kongre turizmi, spor turizmi gibi gayretlerimiz var. Bununla birlikte yılın en kötü ihtimalle 8 ayı turizm  yaşatılabilirse turizm kalıcı olur ve istihdam alanı olarak değerlendirilebilir” şeklinde konuştu.

 
Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Murat Çavga ile Yönetim Kurulu Üyeleri Vali A. Celil Öz’e  turizm sektörüne katkılarından dolayı bir plaket sundular.