61SAAT HABER SERVİSİ - 
61saat’in telefonla ulaştığı Gedikli, Türk - İş’in asgari ücretle ilgili “3 bin TL’nin altında gelmesinler” sözünü hatırlatarak, “
Bir insan onuruna yaraşır ücret olsun. Sonuçta asgari ücret bekar bir kişi üzerinden hesaplanıyordu. Ama bizim ülkemizde asgari ücret geçim ücreti oldu. Ailelerimizi de hesaba katmaları lazım. Bir bekar işçi üzerinden hesaplanıyor. Tekrar hatırlatmak gerekirse, ücret geçim ücreti oldu. Eşimizin, çoluğumuzun çocuğumuz da bundan geçiniyor. Aileler gözetilerek asgari ücret tespit edilmeli. 2 bin 825 TL düşük ücret. İnsan onurunu yaraşır ücret talep edilmiştik” dedi. 


ONLARIN DEDİĞİ OLUYOR
Türk - İş’in bu zamana kadar bir meblağ talep etmediğini, ancak hafta sonu rakam belirttiğine dikkat çeken Gedikli, “Türk - İş’in talebi bellidir. Bu zamana kadar meblağ belirtmemiştir. Hafta sonuna kadar. 
Ama maalesef, ne hikmetse, 5 iş veren, 5 hükümet, 5’de işçi temsilcisi var komisyonda ama onların dediği oluyor” diye konuştu. 

ASGARİ ÜCRET, VERGİYE TABİ TUTULUYOR
Asgari ücretin ilerleyen zamanlarda vergiye tabi tutulduğunu ve alınan ücretlerde düşmeler olduğunu hatırlatan Gedikli, “Asgari ücret ilerleyen zamanlarda aylarda vergiye tabi tutuluyor. Aldığımız ücrette de düşmeler oluyor. 9. 10. aydan sonra. Burada da bir mağduriyet yaşanıyor. 
Bizim için uygun bir ücret değildir. Sonuçta enflasyon belli, alım gücü düşüyor. Halkın takdirine bıraktık” dedi.