61SAAT HABER SERVİSİ - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz akşamı yapılmaya çalışılan ‘Darbe Girişimi’ Trabzon’da protesto edilmeye devam ediyor.  Bu kapsamda Türk-İş Trabzon İl Temsilciliği tarafından 28 Temmuz 2016 Perşembe günü Saat 18:00’da eski TEDAŞ önünden Meydan Parkına doğru yürüyüş  düzenlenecek. 

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelen Türk-İş Trabzon İl Temsilciliğine bağlı 12 sendika, basın açıklaması yaptı.  12 Sendika adına basın açıklamasını okuyan Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, yapılmak istenilen darbe girişimiyle tarihimizde ilk  kez başta TBMM olmak üzere güvenlik güçlerine ve kamuya ait binalara saldırı düzenlenerek bombalandığını hatırlattı. 

Gedikli, “Kendi ikballeri için Türkiye’mizin ikbalini tehlikeye atan FETÖ hainlerine karşı milletimiz kendi iradesine ve ülkemizin birliğine, bütünlüğüne sahip çıkmış, darbeci hainlere karşı cevabını vermiştir. Demokrasimizi hedef alan darbe girişimini önleyen halkımız, 15 Temmuz gününden itibaren her akşam şehirlerimizin alanlarını, caddelerini sokaklarını doldurarak, kararlı bir şekilde “Demokrasi nöbeti” tutmaya başlamış ve hainlerin suratına, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diye haykırmıştır, haykırmaktadır” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye, geçmişte örnekleri Latin Amerika ülkelerinde görüldüğü gibi, darbe girişimcisi küçük bir grubun bir gece baskınıyla yönetime ele geçirdiği bir ülke değildir ve asla olmayacaktır” diyerek sözlerine devam eden Gedikli, şu şekilde konuştu: 
“Ülkemiz milletimizin iradesiyle iş başında olan hükumetimiz tarafından yönetilmektedir. Dolayısıyla bundan sonra bir değişim olacaksa, yine millet iradesiyle ve demokratik usul ve esaslar içinde olacağını vurgulamak isteriz. 

Ülkemiz geçmişte yaşanan darbelerden çok çekmiştir, bu darbelerin sancısı çalışma hayatımızda, toplumsal hayatımızda halen yaşamaktayız. Türk sendikal hareketi olarak ülkemizde darbe istemiyoruz, her türlü darbe girişimine karşı çıkıyoruz” 
Gedikli, “Nitekim, başta Cumhurbaşkanımız ve yöneticilerimiz olmak üzere, tüm güvenlik güçlerimiz sivil toplum kuruluşlarımız, demokratik kitle örgütlerimiz yazılı ve görsel medyamız ve siyasi partilerimiz darbe girişimi karşısında dik durmuş, demokrasiye birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkmıştır. 

Buradan ilimizde bulunan tüm siyasi parti, sendika, sivil toplum örgütü ve halkımızı aileleriyle birlikte 28.07.2016 Perşembe günü saat 18:00$de Cumhuriyet Caddesi eski TEDAŞ önünde buluşup sadece Türk Bayraklarımızla Meydana yürüyeceğiz. Her türlü darbeye karşı demokrasi yürüyüşümüze davet ediyoruz” dedi.