Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Türk milletinin 15 Temmuz 2016 gecesi devletin bütünlüğüne, demokrasiye ve ülkesinin geleceğine yapılan hain ve alçakça saldırıyı kahramanca bir davranışla önlediğini belirterek, “Hain darbe girişiminin 2’nci yıldönümünde iş dünyası olarak halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Hain darbe girişiminin halkın kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle saf dışı bırakıldığının altını çizen Hacısalihoğlu ve Eren, şunları söyledi:

“Demokrasi düşmanlarına karşı toplumun tüm kesimlerinin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş her türlü takdiri hak etmektedir. İş dünyası olarak bir kez daha dik duruşundan dolayı milletimizi kutluyoruz. Hain darbe girişiminin 2’nci yıldönümünde tekrarlamak isteriz ki; gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz.”

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Meclis Başkanı M. Şadan Eren, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının önlenmesinde büyük bir cesaret örneği sergileyerek kendini hain kurşunlara siper eden kahraman şehitlere Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabır dileyerek, “Kahraman gazilerimize de sağlıklı bir ömür temenni ediyoruz” dediler.

İş dünyası olarak her zamanki gibi Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıma konusunda daha fazla çalışacaklarını ve üreteceklerini de sözlerine ekleyen Hacısalihoğlu ve Eren, “Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların her zaman karşısında olacağız. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz” ifadesini kullandılar.