Alparslan Türkeş'in 15'inci yıl dönümü nedeniyle MHP Trabzon Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Levent Bakkaloğlu tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;


"Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocaklarının kurucusu Türk Dünyası’nın bilge lideri Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i 15’inci ölüm yıl dönümünde büyük bir özlem, sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Yaşamının her anını, Türk milliyetçiliğine adamış olan büyük devlet ve dava adamı merhum Alparslan Türkeş`i kaybetmenin acısını halen yüreğimizde hissediyoruz.

Alparslan Türkeş'in en belirgin vasfı, onu bütün dünyaya tanıtan özelliği katıksız bir Türk milliyetçisi olmasıdır. Rahmetli Başbuğumuz, ömrünün büyük bölümünü milletimizin varoluş ve yükseliş mücadelesinin adı olan Türk Milliyetçiliği yolunda sarf etmiş, dolayısıyla, adı, Türk milliyetçiliği ile, vatan sevgisi ve millet hizmeti ile özdeşleşmiştir.

Başbuğumuz, büyük bir devlet adamıdır: Ölümünün ardından bin bir emekle inşa ettiği, ilkelerini belirlediği; milli davasına tüm ülkücüler büyük bir şevk ve azimle hizmet ediyor. Türkeş’in şahsiyetinin gerçek değeri, maddi varlığından ayrılmasına rağmen hatırlanması ve emanetinin eller üzerinde taşınması ile ortaya çıkmaktadır.

15 yılda Başbuğumuza olan sevgi giderek artmaktadır.

Türk milleti, böylesi lider kişilikleri tarihin her döneminde içinden çıkarmış ve sonrasında bağrını ve yüreğini her daim bu yüksek şahsiyetlere açarak, sadakatle yanlarında yer almıştır.Rahmetli Alparslan Türkeş de Türklüğün asırları aşan yürüyüşündeki geri çekilmeyen ve eğilmeyen kudretliden birisidir. Alparslan Türkeş'in milliyetçilik anlayışının temelinde, Türk milletine karşı beslenen derin sevgi yatmaktadır.

Bu duygu ve düşünceler içinde Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş'e bir kez daha Yüce Allah'tan rahmet diliyor, başta sevenleri ve takipçileri olmak üzere Türk milliyetçileri ve ülkücü camiaya tekraren başsağlığı dileklerimi sunuyorum."

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN ölüm yıl dönümü dolayısıyla Trabzon İskender paşa Camiinde Akşam-Yatsı Namazı arası Mevlidi Şerif okutuldu.