Bu yıl 16.'sı düzenlenen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nı toplam 119 madalya ile 2. sırada bitiren Türk Milli Takımları'nın başarısının ardında aldıkları özel mental destek yatıyor.

Sporda mental desteği önemi

Trabzon'un ev sahipliğinde düzenlenen olimpiyatlarda sporcularımızın gösterdiği bu üstün başarıda, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Şahin ve çalışma arkadaşı İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Türksoy'un çabalarının altını çizmek gerekiyor.

Türk spor kamuoyuna başarının imkansız olmadığını gösterdiler

40 ülkeden 4 bine yakın sporcunun  katıldığı oyunlarda, Türk Milli Takımları'nın deyim yerindeyse hasret kaldığı başarılar Şahin ve Türksoy'un sporcularımız için gösterdikleri inanılmaz çaba sonucu geldi. Sporcularımızın yarıştıkları her kulvarda altın madalya kazanması için; zihinsel antrenman teknikleri, algı, dikkat ve konsantrasyon, motivasyon, duygu yönetimi, nefes egzersizleri, maç öncesi/maç anı/maç sonu pratik akıl teknikleri gibi birçok konuda eğitim veren  akademisyenler, disiplinli ve doğru bir çalışma ile başarının imkansız olmadığını tüm Türk spor kamuoyuna ispatlamış oldular.


Sporcularla tek tek ilgilendiler...

Oyunlarda yarışan takımlara grup seansları yapan Doç. Dr'lar Mustafa Şahin ve Ayşe Türksoy, ayrıca özel isteği olan sporculara ise bireysel psikolojik danışma seanslarına da imza attılar. Yaklaşık 76 sporcu ile bireysel görüşmeler yapan akademisyenler, tabiri caizse başarıyı şansa bırakmadılar. Psikolojik danışma ve grup rehberliği sayesinde sporcuların maksimum performans ile müsabakalarına çıkmalarını sağlayan akademisyenler, 16. Gymnasiade Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda sağladıkları başarı ile ezber bozdular.