61 SAAT HABER SERVİSİ- Türk Telekom ve Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında elektronik teknisyenlerinin yeterli şekilde eğitim almaları için Türk Telekom ve Trabzon Meslek Yüksek Okulu arasında Telekomünikasyon sertifikaları ve imza töreni gerçekleşti. Trabzon Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleşen laboratuvar açılışına Vali Yücel Yavuz, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Türk Telekom Kuzey-2 Bölge Müdürü İsa Ömür, Trabzon Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Kemal Değer, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ve çok sayıda davetli katıldı.

İmza töreninde Meslek Yüksek Okulundaki akademik ve idari personelin sayı anlamında yeterli ve yetkinliği, yürürlükte olan müfredatın güncelliği, derslerin içeriği, öğrenci sayıları ve derslik atölye ve donanım yeterliliği konuşuldu. Türk Telekom, Trabzon Meslek Yüksek Okulu’na daha kapsamlı teknisyenlerin yetişmesi için elektronik laboratuvarı yaptı.  

Bu laboratuvar ile birlikte Trabzon Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, elektronik teknolojiler bölümündeki öğrenciler alacakları eğitimler sonucunda güncel gelişme ve teknolojilerden anında bilgi sahibi olmalarının yanı sıra sahada, uygulamada yapılan kurulum işlemlerinde birebir deneyim ve tecrübe edinme şansı bulacaklar. Bu programda başarı sağlayan öğrenciler başta Türk Telekom olmak üzere Türk Telekomünikasyon sektöründe yer alan diğer alanlarda staj ve iş bulma imkanına sahip olma şansı yakalayacaklar. 

Trabzon Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Kemal Değer : ”Bilgi, iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişim ortada. Bizim istediğimiz üniversite- özel sektör iş birliklerinin devam etmesi yönünde.  Günümüz bilgi, teknoloji çağı olarak adlandırılıyor. Ülkemizin bu konuda daha fazla söz sahibi olması için bilgi çağının gerektirdiği gibi teknik elemanlar yetiştirmek zorundayız. Eğitime gerekli yatırımın yapılması ve gerekli önemin verilmesi taraftarıyız. Laboratuvarımız hepimiz için hayırlı olsun. Türk Telekom’a, valimize ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Telekomünikasyon A.Ş Kuzey-2 Bölge Müdürü İsa Ömür açılışta; “ Türk Telekom olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Telekomünikasyon teknolojileri sertifika programı iş birliği projemizin imza törenindeyiz. Türkiye’nin ilk ve tek Telekomünikasyon şirketi olarak teknolojik uzmanların gelişimini, eğitim adına üniversite-sektör iş birliklerini stratejik önceliklerimiz arasında görüyoruz. Bu vizyonumuz doğrultusunda Türk Telekom Akademi olarak Türkiye’nin en önemli, en köklü üniversitelerinden biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi ile birlikte Meslek Yüksek Okulumuzla beraber yürüttüğümüz iş birliği projesini bugün burada gerçekleştiriyoruz. Bu proje hem sektöre hem de ülkemizin geleceğine ciddi anlamda katkı sağlayacağına inanıyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Projemiz hayırlı uğurlu olsun “ diye ifade etti.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise yaptığı konuşmada; “Projenin önemi ortada. Arife tarif sorulmaz bilirsiniz. Hepimiz ülkemiz için çabalıyoruz. Ben hayranlığımı hakikaten ifade etmek istiyorum. Telekom akademi dediğimiz olay özlediğimiz bir tablo. Ülkemiz dünya rekabet sahnesinde olması gereken yere doğru gidiyor. Bu projede bunun göstergesidir. Kurumun adında Türk yazıyor. Türk kelimesini Türk milletine ve dolayısıyla global dünyada duyurulması gerçekten muhteşem. İletişim olmazsa artık.  15 Temmuz’da bakın iletişim gelişmmeiş olsaydı Cumhurbaşkanımız halka bu kadar rahat ulaşabilir miydi? O kalkışma önlenebilir miydi? Gerçekten hayranlığımı yeniden belirmek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun”

Konuşmalarının ardından laboratuvarın açılışı gerçekleşti. Sonrasında laboratuvar ziyaretçiler tarafından incelendi. Resmi programın ardından gelen katılımcılar özel olarak hazırlanan bölümde verilen ikramlarla birlikte sohbet etme şansı yakaladı.