61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şube Başkanlığı, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısı ile 15 Temmuz’da yaşanan ‘Darbe Girişimini’ kınadı. 
TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, “15 Temmuz’da TSK’de bazı üniformalıların Türk demokrasisine karşı başlattıkları başkaldırıyı, demokrasi ve insan hakları adına da anlamak ve kabul etmek mümkün değildir. 
Bildiğiniz üzere, TSK tarihinin her döneminde ki başarılarına kahramanlıklarına, muharebe alanlarında dahil, bahçeden yediği meyvelerin yerine ekonomik değerini bırakan bir emir komuta anlayışına tarih örnekleriyle şahittir. Böyle bir komuta anlayışı yerine ihtilalci anlayış içinde olanların demokrasiye kesintiyi yapmak arzusu ile millet egemenliğini hiçe sayanlardan dün olduğu gibi bu günde aynı senaryolarla TSK içinde ki düşürülen gölgeyi de TÜRKAV adına şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı. 
Türkiye’de daha önce gerçekleşmiş ihtilalleri hatırlatan Kuru, “Milletin birliğine karşı kötü düşünce ile yolda olduğu görülen üniformalı bu alçaklıklara, TÜRKAV, ülkemiz için demokrasinin yanında olarak bütün mensuplarıyla karşı durmuştur. 
TÜRKAV, “Egemenlik kayıtsız ve şartsız millete ait” olduğu halde Milletin Gazi Meclisine alçakça saldırılarıyla, milletin askerleri yerine işgalci davranışlarını ortaya koyarlarken meclisini bombalayan alçaklara karşı durmuştur. 
TÜRKAV, Türk milletinin manevi ve maddi emanet ve sorumluluklarını taşımayamayan, Türk milletinin çok önemli değeri olan TSK ocağında, laiki ile hizmet etmeyenlerin çığırtkanlığını kınamaktadır. Anayasal sistem içinde parlamenter demokrasi ile Türk milletinin varlığını, TÜRKAV tartışılmaz kabul etmektedir” dedi. 
Kuru, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Demokrasimizin, Hukuk devleti mevcudiyetinin, milletimizin, insan hakları ve özgürlüğünün koruması için, Anayasanın 120. Maddesi gereği Olağanüstü halin ilan edilmesini ve verilen yetki sadece ve sadece demokrasiye, hukuk devletine, hak ve özgürlüklere yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması için TÜRKAV yerinde görmektedir”