Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararına sert çıkarak, 'ABD ve İsrail, olumlu anlayışla ortada olmayarak, kargaşa ve olumsuzlukları iç dünyasında taşımaktadır' dedi.

Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Dışa yansıyan karar iç dünyanın varlığıdır. Trump’ in KUDÜS’ ü İsrail’ in başkenti ilan etmesi de, dışa yansıyan iç dünyasının yansımasıdır. Siyasetçisinden, toplumun bütün fertlerine ve sanatkârlarına kadar dayandığı bu gizli özne, dışındaki dünyanın karşısındaki durumunu tarif eder ki; İşte TRUMP’ da, kendi iç dünyasının dışa yansımasını kamuoyunun önüne getirmiştir.   

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi kararını tanımadığımızı Trabzon TÜRKAV yönetim kurulu ile yaptığımız basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladık. Ve Tarihten günümüze İslam Coğrafyasında oynanan oyunlarla işbirlikçilerinin anlaşılmasının tahlilini basın aracılığıyla yaptık. Bir millet olmak için tarihle yoğrulmak gerekmektedir. Dedik. TÜRKAV olarak, ABD Başkanının deli saçması ile oynadığının dünya kamuoyunca görülmesi gerektiğine dikkatleri çekerek, İslam Dünyasının, BM’nin yaptırımını hatırlattık. 1969 yılından örnekler vererek, Mescidi Aksa’ da İsrail askerleri büyük bir yangın çıkardıklarında, dönemin İsrail Başbakanı Golda Meir,  O, gece sabaha kadar uyumadığını, Niye, korku ve endişe içinde İsrail’e dört taraftan Müslümanlar girecekler. Lakin! Sabah baktık ki, hiçbir tepki yok. Zannedilen de olmamıştı. İsrail Başbakanı diyor ki, O zaman anladık ki, İsrail her istediğini yapabilir. Çünkü bu ümmet uyuyan bir ümmettir.

ABD, sonucu sebebe tercih etse de, TRUMP ve İsrail’in alçaklığına BM boyun eğmemiştir.  BM; Farklı algılama biçimlerini, Yahudi lobisinin anlam dünyalarındaki değişikliğine teslim ettirmemiştir. BM, Yahudi’nin kültürel vasıfları aldatmacalarına demokratik tepkisini ezici bir varlığıyla göstermiştir. On dört- bir ve yüz yirmi sekize- dokuzla sonuçlandırdığı Kudüs’ e ait kararında BM, TRUMP ve Siyonist İsrail’in hukuk tanımazlığını biz kavramında muhafaza etmiştir. Yüzyıllarca Müslümanlar ve Türk kavramları aynı “ BİZ” içinde düşünülmüştür.  

Yahudi lobisinin baskısı altında zannedilen BM, ABD ve İsrail’e, Türkiye’nin kararlı tutumu sonucu dur demiştir.Toplumsal düzenin, adaletin ve insan haklarının üst çatısı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihi, insani, hukuki zeminde de BM’ de sonuca gitmiştir.  TRUMP ve İsrail’ in başı öne eğiktir. TRUMP, Dışa yansıyan iç dünyasında mahcuptur. Alçaklıklarına devam etmemelidir. İsrail, 1969’daki gibi uyuyan bir ümmet yerine, haklılığını gösteren bir millete karşı dünyanın önünde mahcuptur.  

ABD ve İsrail, olumlu anlayışla ortada olmayarak, kargaşa ve olumsuzlukları iç dünyasında taşımaktadır. BM genel kurulunda oylama öncesi ABD ve İsrail’in üye Ülkelerine baskısı tehdittir, saygısızlıktır.  Öyle ki, içte kuvvetlenen meyillerini yok edip önleyememiştir. Çünkü bu meyilleri önlemek için mutlaka içteki dünyasına inildiğinde, kötülükleri telkin eden his ve duyguları, iyilikleri telkin eden mukabil inançlarla bir arada olmalarına engel olarak görülmektedir. BM, Trump’ a ve İsrail’e Kudüs’le verdiği kararı dünya dengelerinde değerlendirmeye değer olacaktır…