Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü sebebi ile açıklamalarda bulundu.

10 Ocak'ın önemine değinen Kuru :  Basın çalışanlarının, sorumluluğu ile objektifliği neden tartışma konusudur?
İnsan unsurunun ve insan değerinin nazara alınamaması sonucu başarısızlık tarihi tecrübelerle görülmüştür. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında BASIN adıyla kendi gazetelerini yayımlamalarından dolayı, O günden itibaren ,“10 Ocak,” "Çalışan Gazeteciler Bayramı" olarak kutlanılmaktadır. Yeterlimidir? Çalışan gazetecilerin haber yapma hakkının varlığı olması halinde, yayın yapma hakkını kullanamıyor ise,  bu günü bayram olarak kutlamak gerçekçilik midir?  Çok az sayıda olsa da servet sahibi kimselerle dördüncü kuvvet dediğimiz gazetelerin söz sahibi olması değerlendirildiğinde, bilgi edinme hakkından yosun bıraktığı görülecektir.
TÜRKAV, erkler arasında önemli konuma sahip kuvvetler ayrılığı ile bütün basın çalışanlarının, çalışan gazetecilerin 10 Ocak’ta, hatırlanılmasını önemli görmektedir.
TÜRKAV, sivil toplum kuruluşu anlayışıyla çalışan gazetecilerden, sanal ve görsel bütün basın çalışanlarına kadar, hatırlatılmasına dikkatlerin çekilmesinde fayda mülahaza etmektedir. Basın çalışanlarının taşıdıkları sorumluluğu, basın patronlarının değerlendirmemesi gerekmektedir. Ve basın patronlarının bakışı ile haber yapma hakkı sınırlı olmalıdır. 
TÜRKAV, Basın çalışanlarının rahat görev yapabilmelerinin önemine inanmanın yanında, objektiflikle, değerlendirme yapılması gerektiğini bu gün vesilesiyle hatırlatmaktadır. 
TÜRKAV, Bütün basın çalışanlarının, çalışan gazetecilerin, maddi rahatlığının görevlerinin yapılmasında etkili olduğundan, bu engellerin giderilmesi için düzenlemeler yapılması gerektiğini hatırlatmaktadır. 
TÜRKAV,  Basın -Demokrasi ile milletin haber alma hürriyetini sağlamakta kendini görmesi gerektiğini hatırlatmaktadır. 
TÜRKAV, Basının yayın ilkeleri, demokrasi ve milletin değerleriyle örtüşmesi gerektiğini hatırlatmaktadır.
TÜRKAV, Basın çalışanlarının, çalışan gazetecilerin içinde bulunduğu çokta rahat olmayan konumuna bakarken, servet ve demokrasi birbirinin yerine geçmemesi gerektiğini hatırlatmaktadır.
TÜRKAV, Basınla, demokrasi, kültür, ekonomi ve siyasi alanda alınan kararlara katılması olduğunu hatırlatmaktadır. 
TÜRKAV adına da basın çalışanlarının, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü tebrik ediyorum. Ve
basın gücünün ortada olan sermayenin öne çıktığı bir model halini alması halinde, haber alma hakkı ile haber yapma sorumluluğu tartışılacaktır.