TÜRKAV Trabzon Şubesi Nevruz, Dünya Ormancılık Günü ve Yaşlılara Saygı haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Kenan Kuru imzasıyla yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi.


Coğrafya, hiç şüphesiz ki; tarihin akışının ve medeniyetin gelişmesini sağlayan tabi faktörlerin başında yer almaktadır.
İçinde bulunulan ve yaşanılan hayatın imkânlarını sunan coğrafyamız için Allah’a şükrediyoruz.

TÜRKAV Yönetim Kurulumuzla, nevruzu, Dünya Ormancılık gününü ve yaşlılar haftasını basın toplantısıyla değerlendirerek görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmaktayız.

Akarsular, denizler, bitki ve iklim, faktörün temel özelliklerini oluşturmaktadır. Türk milletinin inancında, kültüründe var olan bu geleneklerinde örfünde yaşlılarımıza olan sorumlulukların önemli yeri bulunmaktadır.

Değerli Basın Mensupları,

Yönetim Kurulumuzla, 18-24 Mart yaşlılara saygı haftasında ifade etmekteyiz ki,  Yaratılanların en şereflisi insan olduğundan, sorumluluklarımızı tarihin süzgecinden geçen aynadaki görüntüsü gerçeği ile değerlendirmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Yaşlılık fizyolojik olarak hayatın bir gerçeğidir. Yaşlılarımız, tarihi değerlerimizin varlığı, kültür hazinemizin ise hafızasıdır.

TÜRKAV, bilinçli, hassas ve duyarlı olunması temennisi ile yaşlılar haftasını, yaşlılarımızın duasını alan bir nesil olma yaklaşımı ile kutlayarak şükran duygularımızı ifade ediyoruz.

Değerli basın mensupları;

YAŞ KESEN BAŞ KESER.
21 Mart dünya ormancılık haftası 1975’ten itibaren Ülkemizde de kutlanılmaktadır. Dünya Ormancılık gününü kutlarken, coğrafya ve ormanın insan hayatındaki yeri ile günümüze nasıl bir sorumluluk yüklemekte olduğu değerlendirilme konusudur.
Ülkemizin Ormanlık alanlarının yüzdelik oranıyla insanlara sunduğu hizmetleri yeterli midir?  
Coğrafi konumundan dolayı ülkemizin ormanları dünyadaki orman alanlarının en güney sınırında olması dikkate alındığında hassas olan varlığının önemi bulunmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak çalışmalarla Orman varlığının daha etkinliği olmalıdır. Ve Orman varlığının insan bilgisi ile de çok daha önemini ortaya koyacağı gerçeğinde sivil toplum kuruluşları olmalıdır.

 








 

Değerli basın mensupları,

21 Mart, nevruz bayramı olarak da kutlanmaktadır.

TÜRKAV, Nevruz’u anlamak için, doğru kaynakların değerlendirilmesini ve objektif bakışla kamuoyu oluşturulmasının anlamına katkı konulmasını önemli görmekteyiz.
Türklerin Ergenekon’dan çıkışı ile…21 Mart’ta kutlanılan günün anlamının teslim edilmiş olacağını ifade etmekteyiz.

ÇIKIŞ NOKTASI TÜRKİSTAN DEĞİLMİDİR?

TÜRKAV olarak buradan ifade ediyoruz; Nevruz, hiç kimsenin inanç ve yerel özellikleri, mensubu olduğu düşünce anlayışı gözetilmeyerek, Nevruz’la herkes tek düşünce etrafında birleşerek birlik sağlanmıştır.

Cülus törenleri düzenleyen Kağanların, Başbuğların ve Göktürk Han’larının nevruz kurultayı yapmış olduğundan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de dünden devraldığı tarih sahnesinde Nevruz’ la yerini almıştır.

İnsanların birliği ve ayni ülkü etrafında toplanmaları çok önemli görülerek, ortak hafızanın yaşaması içinde nevruzu TÜRKAV olarak kutlamaktayız.

Bizi bir arada tutan öz müşterek ideallerimizdir. Bu ideallerimiz; bir olmak, var olmak, varlıklı olmaktır. Eğilimlerimizi, düşüncelerimizi ve inancımızı bize sağlayan Türk Kültür unsurlarıdır.

Gönüllere girdiği, güllerin açtığı, börtü böceğinin bile canlandığı dem olan nevruzu, bu anlayışla TÜRKAV olarak kutlamaktayız. Eğilimlerimizi, düşüncelerimizi ve inancımızı bize sağlayan Türk Kültür unsurlarıdır.
Yani, nevruz, her yönüyle Türk Geleneği ve Bayramıdır, Baharın Habercisidir, ilkyaz bayramıdır.



Kenan KURU
Trabzon TÜRKAV Başkanı