Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru,  “Sağlıkta, eğitimde, güvenlikte, yerel yönetimlerde temizlik gibi her kademede mücadele ederek görevler yerine getiren Kamu Çalışanları Uzaktan eğitimle, eğitim ve öğretimin yerine getirmektedir.  Ailelerin velilerin eğitimde yapması gerekenler olduğunu TÜRKAV ifade etmektedir. Aileler televizyon ekranlarını bu saatlerde çocuklara yani öğrencilere tahsisi yapılmalıdır. Kamu Çalışanı öğretmenlerimizin uyarıları olmaktadır. Ailelere çağrıda bulunarak, Aile, öğrenci ve öğretmen ilişkileri devam etmekte olduğuna Kamu Çalışanlarının temsili ile TÜRKAV öğrencilerimizin eksik kalmamalarının sağlanmalarına dikkatleri çekmektedir. Eğer Çocuklarınıza ayrı bir eğitim imkânı sunamıyorsanız bırakın ders saatlerindeki programlarınızı izlemeyin. Televizyon ekranlarını öğrencilere bırakın…

Uzaktan eğitim özellikle ailelerin ve eğitimi alan öğrencilerin uzaktan eğitime yaklaşımı nasıl olmalıdır? Uzaktan eğitim için Aileler yapılması gerekenleri yapmakta mıdır? 

TÜRKAV AİLELERE İFADE ETMEKTEDİR.
Uzaktan eğitim, öğrencilerin kişisel olarak eğitimi gerçekleşmesine yardımcı olmak için eğitim kurumlarının belli bir düzeyde hazırladıkları ders programlarıyla gerçekleştirmeye verilen addır.  Öğrencilerde aynı derslerini buradan takip etmektedirler. Teknoloji ile elektronik araçların yardımıyla, eğitimin uzaktaki öğrencilere (evlere) ulaştırılması olduğudur. Milli Eğitim Bakanlığımızı ve ders veren Kamu Çalışanı öğretmenlerimizi Başörtüsü gibi kılık kıyafetine bakılmaksızın kutluyorum” dedi.