Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru yayınladığı bir mesaj ile 24 Kasım Öğretmenler günü kutladı.

İŞTE O MESAJ

     İnsanın gelişmişliğine çalışmalarındaki yeterliliğine öğretmen gösterge almaktadır. Eğitimle de mümkün olabilmektedir. Öğretmenin burada sorumluluğu olmaktadır. Toplumların aydınlatılmasında, geri kalmışlığın ve cahilliğin giderilmesinde eğitim ve öğretmenler önemli konuma sahiptir. İnsanları genel olarak çok ciddi problemlerinin içine sokan bilgisizlik olduğu gerçeği ortada iken, Biz, şuna inanıyoruz ki, eğitim, inanç ve etik olunmadan iktisadı kalkınma olmaz. Dünya milletlerinin üzerinde de bu değerler önemli yere sahiptir.   

Ancak, Aydın ve yazarlardan toplumun önüne gelenlerden bazıları yabancı fikirlerin tesirini ortaya koyarlarken bu anlayışlarını basın yoluyla sistematik propaganda ile yapmaktadırlar.  Neden? Bu çalışmalarla toplumda, düşünce ve fikir birliği yıkılmaya çabalanmaktadır. Sonuç olarak tecrübeler göstermiştir ki, yabancı sistem ve fikirlerle kalkınabilmek imkânı olmamıştır.

     Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ATATÜRK’ ün, Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olması nedeniyle, her yıl 24 KASIM’ ı Öğretmenler günü olarak kutlamaktayız. Dünya’da, öğretmenlere ait farklı tarihlerde statülerine ait yıldönümleri de olmaktadır. 

     Türk milletinin gelişmesinde millet menfaatleri mevzubahis olunca, kişisel menfaat söz konusu olmamalıdır. İşte burada eğitimin varlığı bulunmaktadır. Bu eğitimi verende öğretmendir. 
      Bu gün, toplumun içerisinde devamlı bir İstek ve kıpırdanışlar varsa, huzursuzluğun sonucu olarak çatışmaları amaç edenlerin ortada olan anlayışları yer bulacaktır. ve başkaca bir anlam ifade etmeyecektir. Türk milli eğitim sisteminde tarihinin hiçbir döneminde sınav sistemleriyle bu kadar oynanmamıştır. Türk milli eğitiminin hedeflerinde, madde ile mana bir arada bir birlerinin tamamlayıcısı olarak görülmüştür. Ancak, paralı eğitimle daha iyi bir eğitimin alındığının algılandığı günümüzde, ortada olan madde ile manayı birlerinin tamamlayıcısı olarak görmek mümkün değildir.    Türkiye’yi daha çok ileriye taşıyacak ve kalkındıracak olan milleti sevmek fikrinin Türk Milliyetçiliği olduğudur. Geleceğimizin emanetçileri gençlerimizi geleceğe hazırlayan öğretmenlere verilen bu görevi, 24 Kasım’da ATATÜRK’ün Milletler mektebinin Başöğretmenliği kabul ettiği gün olması nedeniyle de öğretmenlerimizle paylaşıyoruz. Öğretmenlerimizin üzerinde ki bu önemli sorumluluğu, bu gün, bu vesile ile kamuoyunun önüne getirmede fayda mülahaza ediyorum.

      Öğretmenlerimiz sorumluluklarını bilmeleri sonucu milletin geleceğine olan inançlarıyla sevgili yavrularımızı geleceğe hazırlamanın coşkusu içinde olmaktadırlar. Gelinen noktada öğretmenlerimizin vermiş oldukları eserleri ise, iyi yetiştirilmiş nesil olmaktadır. Bu eserleri güçlü, gelişmiş ve insan haklarına bağlı nesiller yetiştirmekle hizmetlerine devam etmektedirler.
     TÜRKAV olarak ta, Öğretmenlerimize, 24 Kasım’da bu gün, minnet ve şükranlarımızı sunarken,  eserlerinin milletin geleceği olduklarını her şeyin üstünde gördüklerine inanıyoruz.