Yaptığı basın açıklaması ile, 10 Aralık'ta BM'nin gösterdiği iki yüzlü tavrı eleştiren kuru, şu sözleri ifade etti.

          

Bu gün 10 Aralık İnsan hakları evrensel beyannamesinin Birleşmiş Milletlerce kabul edilişinin yıl dönümü. İkiyüzlü Dünya bu gün ne diyecektir. Dünya’da masum insanları katledenlere bir şeyler söyleyemeyenlerin kutlayacağı bir gün olmamalıdır. BM insan haklarından dem vurmamalıdır. Buradan bakıldığında açlıktan hayatlarını kaybeden Yemen’de, evlerinden kovulan dünyanın bir başka yerindeki insanlara karşı tepki koymayanların insanlıktan ve haklarından bahsedecekleri hiçbir özellikleri yoktur. İkiyüzlü dünya mazlumun hakkını, çocukların ve yaşlıların haklarını göremeyerek suç işlemektedir. İmzalanan İnsan hakları evrensel beyannamesini ihlal etmektedir. Dolayısıyla BM ikiyüzlüdür. Ve taraftır.  Bilindiği üzere tarihi geçmişi çok parlak olan Türk Milleti, bu gün dünyanın farklı coğrafyalarında, özellikle, Doğu Türkistan, karartılan tarih ve soykırıma uğrayan insanlarla karşı karşıyadır. Çin’ in, Doğu Türkistan’ da Asırlarca süren zalimlikleri günümüzde dayanılamaz noktadadır. Feryatlar, katliamlar, işkencelerle kimliklerini kaybetmek istemeyen insanlara dünya ise sessizdir. 10 Aralık’ta bu gün Doğu Türkistan’da yaşayan İnsanlara evrensel beyannamesinin kabul edildiği günde BM yaptırım uygulamıyorsa beyannamesi samimiyetsizliğidir. TÜRKAV, mazlum insanların anasından, babasından, ailelerinden ve topraklarından koparılmalarına karşı olmaktadır. Zalimleri şiddetle ve nefretle kınamaktadır. Ve Doğu Türkistan’da vatan toprağında yaşayan insanlara karşı uyguladığı alçaklığına son verilmesini buradan ifade etmektedir.

Dünya’nın Çin’in vahşetinde söyleyecek sözü yok mudur?

“Adriyatik’ ten Çin Seddi ne kadar” uzayan geniş coğrafyada hâkimiyet kurmuş, tabiatıyla bunun neticesinde çok sayıda millet, din ve kültür ile muhatap olmuştur. Doğu Türkistan’daki Çin’ in düşmanlıkları sınır tanımayarak soy kırım noktasına gelmiştir. İnsanlık adına da kabul edilemeyecek işkencelerle çocuklar, yaşlılar ve aileler yok edilmektedir. Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı, TÜRKAV, öteden beri zalimlikleri, alçaklıkları ve tarihi yok sayanları siz değerli basın aracılığıyla kamuoyunun gündemine taşımış/ taşımaktadır. Tarih milletlerin sicilleridir. Ve geriye dönüp bakıldığında düzeltme şansı yoktur. Dünya’nın sessizliği zalimlerin susturulmasıyla bozulmalıdır. Doğu Türkistan’da, Ortadoğu’da ve Asya’da insan hakları zulümleri devam etmektedir. 10 Aralık’ta da bu zulümler devam etmektedir. TÜRKAV buraya işaret etmektedir. İçinde bulunulan alçaklıklara karşı tepki duymayan dünya olduğu görülmektedir.

Çin işkenceleriyle yavaş, yavaş Türk varlığını hiçe sayan Çin’ in bu durumu karşısında ucuz ticari işbirliği, Adriyatik’ den, Çin Seddine gibi sözler söyleyip protokoller imzalayıp vakti geçiren iş dünyası problemlerin nasıl çözeceklerine dair tek bir hazırlık dahi yapmamakta ve hatta bunun gereğini bile düşünememektedirler…


    Oysa Doğu Türkistan,  Çin baskısı altında çok ciddi işkenceler, ağır anlaşmazlıklar, haksızlıklar ve mağduriyetleri yaşamaktadır.  
    TÜRKAV Yönetim Kurulumuzla insan hakları günü nedeniyle insanı eşrefi mahlûkat gören anlayışla kutlamayayız.

Kenan KURU
Başkan