Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru Trabzon basının önemine dikkat çekti. Konu ile ilgili bir açıklama yayınlayan Başkan Kenan Kuru;  İnsanlar, bilgi alma hakkını basınla sağladığından, basının sorumluluğu önemli yere sahiptir. Basın ile ilgili sansürden, yayın hayatından basın çalışanlarının haklarına kadar demokrasi adına çalışmalar yapıldığı bilinmektedir.
      Bayram olarak kutlama yapılması basın çalışanlarının haklı gururudur. Objektif bakışla da uygar toplumun göstergesidir. 
     Basın çalışanlarının bu önemli günlerini hakkın varlığına olan destekle, gerek yazar olarak, gerekse de milletin hizmetinde olan Kamu Çalışanlarının temsilcisi TÜRKAV adına da en samimi duygularımızla kutlamaktayız. 
     TÜRKAV, yönetim kurulumuzla sivil toplum anlayışının gerçekleşmesinde basının çok öneme haiz varıldığının olduğu ve demokrasiye sağladığı katkılara dikkatleri öteden beri çekmektedir. Basın özgürlüğünün demokrasinin gelişmesinde nasıl katkısı olmaktadır? Buradan bakıldığında doğru haberle, gerçekçiliği ile ifade edebilmenin yanında, objektif düşüncenin yer almasıyla da mümkün olacağı bir gerçektir. 
     Toplumun bilgi almasında basın sorumluluğu önde gelmektedir.  Diğer taraftan basının özgürlüğü ve çok sesliliği, Sivil toplum kuruluşlarını insanlarla buluşturmada ve insanların farklı düşüncelere saygı duymalarına imkân vermekle birlikte, yaşama kültürüne alt yapı oluşturmaktadır. 
     Demokrasinin varlığıyla ve doğru haberle kamuoyunu bilgilendirmesini sağlayan basın kamu adına toplumu bilgilendirmek mesleğidir. Trabzon’da görevli basın çalışanları mesleğinde ehildir, sorumluluk sahibidir. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum.
     Yerel dediğimiz ama çok gerçekçi bakışla görev yaparak insanların doğru ve gerçekçi haber alma hakkını teslim ederek yerine getiren basına ve basın çalışanlarına daha çok imkân tanınmalıdır. 
     Bu vesileyle TÜRKAV olarak ifade etmekteyiz ki, basın çalışanlarının bayramını en samimi duygularımızla kutluyorum.