TÜRKAV Trabzon Şubesi adına açıklamayı yapan Başkan Kenan Kuru şu ifadelere yer verdi.

DOLARİZE OLMUŞ BİR EKONOMİ ANLAYIŞINDAN UZAKLAŞMAK.


 Sanık Casus Papaz Andrew Brunson’un tutuklanmasıyla başlayan ABD - Türkiye durumuna TÜRKAV olarak daha önce yaptığımız değerlendirme ile dikkat çekerek kamuoyunun gündemine getirmiştik.

 Hakikat nedir? ABD’nin oynadığı bu oyunlarla Türkiye’yi ekonomik kıskaca almak istemesi çalışmaları öncen yabancı basında yer almıştı. ABD’nin oyun oynamada çok iyi bir aktör olduğunu dünya bilmektedir. Peki, Dolar ve yabancı Para neden yükselmektedir? Burada, öncelikle kişilerin iktisadi ve toplumsal durumlarına bakma gereği görülmektedir.
          
Bakın, Dolarize olmuş bir ekonomide kişilerin kendi milli para birimine kayıtsızlığı olabilmektedir. Günlük yaşantısında da her şeyin dolarla değerlendirildiği gerçeği ile kendi milli para biriminden uzaklaştırılan insanlar, yabancı para birimini daha çok güvencede görmektedir.


O yüzdendir ki; ; doların karşısında insanlar çaresizdir. Ve İnsanlar kendi satın alma gücünün zayıflamamasını düşündüğünden yabancı para birimine ilgisi bulunmaktadır.

 Kamu Çalışanlarının gelir düzeyi millî para birimiyle olmaktadır. TÜRKAV, Esnafı, toplumun bütün katmanlarını kendi mili para biriminin değer kazanmasında milli bir sorumluluk almalarının gereğini kamuoyu paylaşmaktadır.

 ABD’nin samimiyetsizliğine çanak tutanların tarihte yer alacağını ifade eden TÜRKAV, istikrarsız ekonomik durumları dünya ticaret para biriminde değerlendirmek önemli hale gelmiştir.

Her şeyin dolarla değerlendirildiği bir ekonomide yani dolar karşısında, Kamu Çalışanları ve emeklileri çaresiz olsa da, kendi milli para birimine olan güveni tamdır. Türk ekonomisine katkı sağlamak için varsa dolarlarının bozdurulmasına destek vermektedir.

 TÜRKAV, Milli para birimine değer kazandırmak gerektiğini önemli görmektedir. ATATÜRK’ ün ifadesiyle, Hiçbir istiklal yabancıların nasihatleriyle ve telkinleriyle yükselmemiştir. Türk insanı milli para birimiyle daha çok güvende olduğunu hissedecektir.

 Günümüzde Doların iniş çıkışının dengesizce olması toplumda kaygıyı artırmaktadır. Dolayısıyla,  Ekonomik istikrarsızlık, Dünya’nın siyasi istikrarsızlığıyla kol kola giremez. Türk Milleti Milli Ekonomik kararlığıyla da istenilen fırsatı ABD’ye vermeyecektir.