Kuru şu ifadelere yer verdi;

Sorumluluk sahibi olan Öğretmenler, çocukların gelişmişliği için çaba sarf ederek hayatı öneme haizdir. Öğretmen, toplumun aydınlatılmasında, geri kalmışlığın ve cahilliğin giderilmesinde önemli konuma sahiptir. O nedenle bölücü terörün Kamu Çalışanı Öğretmenler hedefidir. Çocuklar okumasın aydınlanmasın diye terörün hedefidir. TÜRKAV üyesi Aybüke öğretmen, Necmettin… Öğretmenler teröre şehit verilmiştir. Alçaklık ve şerefsizlik içinde evlerinden okullarında alınarak şehir edilmişlerdir. Kınayamayanlar hep alçaklık içinde olmuştur… Neden? Çocuklar bilgi sahibi olmazlar ise toplumun gerisinde kalması için değil midir?  Böyle bir anlayışa karşı TBMM’ de görev yapan Milletvekili vasfındaki sorumluluğu bulunanlar, terörü kınayamamış ise, seçim çevresinin insanlarına samimiyetsiz olmakta değil midir? 

Seçmenlerinin çocuklarını okutmak adına çaba göstermeyip teröre karşı duramayanlar ancak ve ancak figüran olarak tanınırlar. Kitap yazsalar da öyledir. Türk milletinin gelişmesinde millet menfaatleri mevzubahis olunca, kişisel menfaat söz konusu olmamalıdır. İşte burada eğitimin varlığı bulunmaktadır. Bu eğitimi verende öğretmendir. 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ATATÜRK’ ün, Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olması nedeniyle, her yıl 24 KASIM’ ı Öğretmenler günü olarak kutlamaktayız.  Türkiye’yi daha çok ileriye taşıyacak ve kalkındıracak olan milleti sevmek fikrinin Türk Milliyetçiliği olduğudur.
Milletin geleceğine olan inançlarıyla öğretmenlerimiz sevgili yavrularımızı geleceğe bu gün uzaktan eğitimle de olsa hazırlamanın coşkusu içinde olmaktadırlar. TÜRKAV, Şehit olan ve hayatını kaybeden öğretmenlerimize Allah’ tan rahmet, Kamu hizmetimden emekli olanlara sağlık ve uzun ömür dilerken, bütün öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum.